Τα μαζεύει ο Σκορδάς για τους πλειστηριασμούς: Δεν ξεπαγώνουν αλλά… «υπάρχει προβληματισμός»

«Να μην τεθεί σε κίνδυνο η αξία της ιδιοκτησίας των πολιτών»

Τα μαζεύει ο Σκορδάς για τους πλειστηριασμούς: Δεν ξεπαγώνουν αλλά… «υπάρχει προβληματισμός»

Σε «άτακτη» υποχώρηση υποχρεώθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης μετά το θέμα της άρσης του παρατεταμένου «παγώματος» των πλειστηριασμών για ενυπόθηκες δανειακές υποχρεώσεις.

Λϊγες ώρες μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η τοποθέτησή του, ο Αθανάσιος ΣΚορδάς έσπευσε να σημειώσει ότι δεν τίθεται απολύτως κανένα θέμα «ξεπαγώματος».

«Για την κυβέρνηση και ειδικότερα για το Υπουργείο Ανάπτυξης δεν τίθεται απολύτως κανένα θέμα αλλαγής της υφιστάμενης απόφασης για αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Ο προβληματισμός αφορά στην ομαλή μετάβαση μετά την έξοδο από την κρίση, που θα αποτρέπει τον μαζικό πλειστηριασμό ακινήτων, ώστε σε καμία περίπτωση να μην τεθεί σε κίνδυνο η αξία της ιδιοκτησίας των πολιτών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκορδάς, ο οποίος κάλεσε όλα τα κόμματα να καταθέσουν τις προτάσεις τους ώστε να έχει βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση μέχρι τον φθινόπωρο.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης πρόσθεσε πως ήδη το πρώτο τρίμηνο στην Ισπανία έχουν γίνει 42.000 κατασχέσεις σε δανειολήπτες ενώ στην Ελλάδα καμία και πως «δεν πρέπει να το περνάμε έτσι, άνευ αξίας, αυτό», ενώ πρόσθεσε ότι κάποια στιγμή «θα μπει αναγκαστικά ένα τέλος στην αναστολή των πλειστηριασμών» και τότε «θα μπουκώσει το σύστημα»…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top