Στο στόχαστρο της κυβέρνησης η αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία

Ευρεία σύσκεψη για την παραβατικότητα στην αγορά εργασίας

Ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο τον προγραμματισμό της δράσης των υπουργείων Εργασίας και Δημόσιας Τάξης για την αντιμετώπιση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 10 το πρωί, στο υπουργείο Εργασίας.

Στη συνάντηση στην οποία θα εξετασθούν όλες οι μορφές παραβατικότητας στην αγορά εργασίας, θα μετέχουν ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, η γ.γ. του υπουργείου Εργασίας Άννα Στρατινάκη, ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ Μιχάλης Κανδαράκης και ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Θα μετέχουν επίσης, εκπρόσωποι της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης του ΙΚΑ (Ε.ΥΠ.Ε.Α) και ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΥΠ.Ο.Α.Δ.Η.Ε.), ταξίαρχος Βασίλης Κοντογιάννης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ) της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ), περίπου 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενοι στην Ελλάδα, Έλληνες και αλλοδαποί, απασχολούνται υπό καθεστώς μερικής ή συνολικής ανασφάλιστης εργασίας.

Το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ εκτιμά, επίσης, ότι το 2012 η εισφοροδιαφυγή ξεπέρασε τα 6 δισ. μόνο για το ΙΚΑ, ενώ η απώλεια πόρων για το ασφαλιστικό σύστημα, λόγω της αυξημένης ανεργίας και των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, θα αγγίξει τα 9 δισ. ευρώ έως το 2019.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top