Ούτε 100 δεν είναι οι επίορκοι υπάλληλοι που απολύθηκαν από το Δημόσιο !

Από τους 2.627 που διέπραξαν σοβαρά παραπτώματα…

Ούτε 100 δεν είναι οι επίορκοι υπάλληλοι που απολύθηκαν από το Δημόσιο !

Ούτε τον αριθμό 100 δεν φτάνουν οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι που απολύθηκαν από τον δημόσιο τομέα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης!

Συγκεκριμένα, μόλις 85 είναι οι υπάλληλοι που έχουν διαγραφεί από τα μητρώα μισθοδοσίας του Δημοσίου, παρότι φθάνουν τους 2.627 οι ποινικές και πειθαρχικές υποθέσεις υπαλλήλων που διέπραξαν σοβαρά παραπτώματα.

Από τον ίδιο αριθμό (των 2.627 υπαλλήλων), έχουν ενταχθεί σε αυτοδίκαιη αργία 940 υπάλληλοι, οι οποίοι ελέγχονται για σοβαρά αδικήματα (κακουργήματα, πλημμελήματα για απιστία, πλαστογραφία, υπεξαίρεση, δωροδοκία κλπ και σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα όπως αδικαιολόγητη αποχή, άρνηση εκτέλεσης εργασίας κλπ).

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να δοθεί στα κόμματα και στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής, το σχέδιο νόμου για την «Οργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις».

Σε αυτό αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές ή προσαρμογές, που θα προσδιοριστούν τις επόμενες ημέρες σχετικά με τις προαγωγές στο Δημόσιο και τα κριτήρια της αποτίμησης των προσόντων για τους υπαλλήλους που μετακινούνται σε άλλες διευθύνσεις και για όσους τεθούν σε διαθεσιμότητα. Θα προσδιοριστούν επίσης οι διαδικασίες εθελουσίας εξόδου και αναγνώρισης πλασματικών χρόνων, προκειμένου να αποχωρήσουν οικειοθελώς δημόσιοι υπάλληλοι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top