Σε πολύ θερμό κλίμα η συνάντηση του Πατριάρχη Μόσχας με Σαμαρά-Παπούλια

«Εγκάρδιες οι σχέσεις των δύο χωρών» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Σε πολύ θερμό κλίμα η συνάντηση του Πατριάρχη Μόσχας με Σαμαρά-Παπούλια

Σε πολύ θερμό κλίμα έγινε η συνάντηση του Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κύριλλο με τον Κάρολο Παπούλια (πρώτα) και τον Αντώνη Σαμαρά (στη συνέχεια).

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε στον Πατριάρχη τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος Τιμής, με τον Ρώσο Πατριάρχη να εκφράζει την ικανοποίησή του για την φιλοξενία της οποίας έτυχε, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα.

«Οι Ελληνες και οι Ρώσοι είναι αδελφοί λαοί με κοινό στοιχείο και θεμέλιο την Ορθοδοξία. Ένα θεμέλιο ακλόνητο, βάσει του οποίου αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα από κοινού» τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στη βοήθεια που παρείχε η Ρωσία στους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες της Ελλάδας, επεσήμανε και ο ίδιος ότι οι σχέσεις των δύο λαών σε όλα τα επίπεδα είναι εγκάρδιες και υπογράμμισε την ανάγκη οι δύο Εκκλησίες να συμβαδίζουν για την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων.

Στη συνέχεια, ο Πατριάρχης Μόσχας συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και ακολούθως θα παρατεθεί γεύμα προς τιμή του στο υπουργείο Εξωτερικών. Περίπου στις 4 το απόγευμα αναμένεται να αναχωρήσει για Θεσσαλονίκη με προορισμό το Άγιο Όρος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top