Βούτσης για «μπάτσους»: Θα απέφευγα τον χαρακτηρισμό εάν γυρνούσα το χρόνο πίσω

«Εννοούσα τους επίορκους αστυνομικούς και όχι όλο το σώμα»

Βούτσης για «μπάτσους»: Θα απέφευγα τον χαρακτηρισμό εάν γυρνούσα το χρόνο πίσω

«Από μόνη της μπορεί να είναι παρεξηγήσιμη η τοποθέτηση και ίσως δεν την ξανάκανα αν γυρνούσα το χρόνο πίσω. Αν, ωστόσο, κάποιος ακούσει ολόκληρη την τοποθέτησή μου ωστόσο καταλαβαίνει ότι δεν εννοούσα όλο το αστυνομικό σώμα».

Αυτό εξήγησε ο Νίκος Βούτσης μιλώντας στην «Κοινωνία ώρα Mega» για το θέμα με τον χαρακτηρισμό «μπάτσοι» που προκάλεσε σάλο, αποφεύγοντας ωστόσο να ζητήσει ευθέως συγνώμη.

«Το δίδαγμα από αυτή την υπόθεση είναι ότι πολύ δύσκολα πια μπορεί να γίνει δημόσια συζήτηση για σοβαρά θέματα. Με αφορμή το ζήτημα της οπλοφορίας των βουλευτών εντός και εκτός Βουλής εγώ έθεσα το θέμα ότι μπορεί να υπάρξει ένα καθεστώς μη οπλοφορίας γενικώς, και για τους πολίτες» εξήγησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η αναφορά «μπάτσοι» είχε σαφείς αποδέκτες τους επίορκους αστυνομικούς: «Χρησιμοποίησα και το παράδειγμα για επικινδυνότητα που υπάρχει από επίορκους αστυνόμους-νταβατζήδες. Όπως και σε όλα επαγγέλματα, υπάρχουν κακοί επαγγελματίες και στην αστυνομία. Από εκεί και πέρα στήθηκε μια μηχανή, δεν είναι η πρώτη φορά, με βάση την απομονωμένη φράση».

Όπως παραδέχθηκε, πάντως, και ο ίδιος η φράση απομονωμένη είναι παρεξηγίσιμη: «Απομονωμένη είναι παραεξηγίσιμη, αν γυρνούσα το χρόνο πίσω δεν την ξαναέκανα. Ωστόσο, αν κάποιος ακούσει ολόκληρη την τοποθέτηση μου καταλαβαίνει τι εννοοώ. ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top