Σε εξαιρετικό κλίμα η συνάντηση Αβραμόπουλου-Νετανιάχου

Νετανιάχου: Βρισκόμαστε πολύ κοντά, μέχρι και οι σημαίες έχουν ίδια χρώματα!

Σε εξαιρετικό κλίμα η συνάντηση Αβραμόπουλου-Νετανιάχου

Το άριστο κλίμα μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Βρισκόμαστε πολύ κοντά. Οι σημαίες μας έχουν τα ίδια χρώματα και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι οι δύο χώρες είναι τα θεμέλια του δυτικού πολιτισμού.

«Οι σχέσεις μας έχουν βελτιωθεί εντυπωσιακά τα τέσσερα τελευταία χρόνια και υφίστανται σημαντικά περιθώρια περαιτέρω δράσεων. Αυτό ακριβώς πρόκειται να συζητήσουμε» πρόσθεσε ο Νετανιάχου.

Από την πλευρά του, ο κ. Αβραμόπουλος αναγνώρισε ότι «έχουμε προσδώσει μια νέα δυναμική στις σχέσεις μας» και πρόσθεσε ότι το μέλλον στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ διαγράφεται ευοίωνο: «Το μέλλον είναι πολύ ευοίωνο. Είμαστε πολύ εγγύτερα ο ένας στον άλλο». Στη συνέχεια τόνισε πως «είμαστε αποφασισμένοι να συνεργαστούμε. Μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα σε όλους τους τομείς: οικονομία, επιχειρείν, επενδύσεις, ενέργεια, τουρισμό, έρευνα».

Αβραμόπουλος και Νετανιάχου αναφέρθηκαν και στον Τουρισμό, με τον υπουργό Εξωτερικών να τονίζει ότι φέτος αναμένονται ακόμη περισσότεροι από τους 400.000 Ισραηλινούς που επισκέφθηκαν πέρυσι την Ελλάδα και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός εξέφρασε την πρόθεση να επισκεφθεί τη χώρα μας λέγοντας πως «ίσως προστεθεί ακόμη ένας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top