Ευρωβουλή: Εμπόδιο για την ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ το όνομα

Έκκληση για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων

Έκκληση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια «χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση» απηύθυνε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επισημαίνοντας ωστόσο ότι το θέμα της ονομασίας θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στην πορεία της χώρας προς την ένταξη.

Το Ψήφισμα για την Έκθεση Προόδου της ΠΓΔΜ για το 2012 βασιζόταν στην έκθεση του Άγγλο ευρωβουλευτή των Σοσιαλιστών Ρίτσαρντ Χιούιτ και εγκρίθηκε σήμερα από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με 505 ψήφους υπέρ, 61 κατά και 31 αποχές.

Η Ολομέλεια τάσσεται σύμφωνη με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ότι το ζήτημα του ονόματος πρέπει να επιλυθεί οριστικά, χωρίς καθυστέρηση, και ότι η απόφαση της Χάγης, που αποτελεί μέρος του διεθνούς δικαίου, πρέπει να τεθεί σε ισχύ.

Οι Έλληνες ευρωβουλευτές (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) καταψήφισαν το Ψήφισμα, τονίζοντας ότι το επιτακτικό αίτημα για άμεση έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων, επιρρίπτει έμμεσα το βάρος της ευθύνης για τις εξελίξεις στην ελληνική πλευρά και πως δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη την πολιτική κατάσταση στη χώρα και τη μη ουσιαστική πρόοδο στις προσπάθειες για επίλυση του ζητήματος του ονόματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top