Σταυρίδης: Όλη η υφήλιος βλέπει την Ελλάδα ως επενδυτική ευκαιρία

«Μέχρι πρόσφατα μας είχαν ξεγραμμένους και τώρα “σπεύδουν” να επενδύσουν»

Σταυρίδης: Όλη η υφήλιος βλέπει την Ελλάδα ως επενδυτική ευκαιρία

Επενδυτική ευκαιρία είναι η πρώτη λέξη που σκέφτονται οι ξένοι όταν ακούνε Ελλάδα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιο Σταυρίδη.

«Πλέον όλος ο κόσμος, από την Ανατολή μέχρι την Δύση, την Ελλάδα, που την είχε ξεγραμμένη από τον χάρτη, την βλέπει σαν μία επενδυτική ευκαιρία μοναδική και εμείς οφείλουμε αυτό να το αξιοποιήσουμε. Για το καλό της δικής μας κοινωνίας, των δικών μας ανθρώπων, για το μέλλον των νέων μας ανθρώπων, για το μέλλον οικογενειαρχών, που σήμερα δε�� έχουν καμία προοπτική, είναι άνεργοι, είναι σε απελπισία» σημείωσε ο ίδιος μιλώντας στο ράδιο Marconi 96.1 FM.

O κ. Σταυρίδης εξήγησε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας στη χώρα: «Ιδιωτικοποιήσεις και παραχωρήσεις σημαίνει επενδύσεις, σημαίνει δημιουργία θέσεων εργασίας, σημαίνει δημιουργία πλούτου. Πλούτος που έρχεται από το εξωτερικό για να δημιουργήσει πλούτο στη χώρα μας».

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ εκτίμησε ότι το ταξίδι στην Κίνα ήταν επιτυχέστατο καθώς «δημιουργήσε τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα μας», ενώ τέλος αναφέρθηκε και στο θέμα των αναξιοποίητων ακινήτων του Δημοσίου: «Δεν είναι συμπτωματικό. Φρόντισε το δημόσιο και όσοι είχαν την ευθύνη, να τα έχουν τα πράγματα σε αυτό το χάλι για να μην μπορεί να αξιοποιηθεί τίποτα ή όταν αξιοποιείται να αξιοποιείται για τις τσέπες των αετονύχηδων και η κοινωνία να ρημάζεται. Αυτό λοιπόν πρέπει να το αντιστρέψουμε».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top