Τσίπρας: Το Μνη��όνιο «σκοτώνει» τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

«Η κυβέρνηση είναι εχθρική με τις ΜμΕ και κάνει τον Κινέζο στο Ασφαλιστικό»

«Η κυβέρνηση έχει κάνει τις επιλογές της να είναι με το μεγάλο κεφάλαιο ενώ είναι εχθρική με τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση με το νέο προεδρείο της Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) στη Βουλή.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι πρέπει να γίνει αντιληπτό πως «αν δεν τονωθεί η ζήτηση στην αγορά, αν δεν καταργηθούν τα προγρά��ματα εσωτερικής υποτίμησης, αν δεν καταργηθούν οι μνημονιακές πολιτικές, δεν πρόκειται να αναστηλωθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

«Πρέπει να ανοίξει μια ουσιαστική συζήτηση για το μεγάλο θέμα της βιωσιμότητας του Οργανισμού Ασφάλισης των μικρομεσαίων επιχειρηματιών. Μια συζήτηση που ούτως ή άλλως πρέπει να ανοίξει συνολικά για το ασφαλιστικό σύστημα στη χώρα μας» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση: «Δεν μπορεί η κυβέρνηση να παριστάνει τον Κινέζο όταν το ασφαλιστικό σύστημα βρίσκεται ένα βήμα πριν τη διάλυση».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καβαθάς τόνισε πως το κλίμα στη συνάντηση ήταν καλό και πως υπήρξε σε πολλά σημεία ταύτιση των θέσεων των δύο πλευρών, ενώ σημείωσε ότι τέθηκε επί τάπητος και το θέμα της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top