Μισή μονάδα μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ στο «Βαρόμετρο» της Public Issue

Αλλά καλύτερη μία κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και καταλληλότερος ο Σαμαράς

Μισή μονάδα μπροστά ε��ναι ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ στο Βαρόμετρο της Public Issue, για τον μήνα Μάιο, της δημοσκόπησης για λογαριασμό του Σκάι και της εφημερίδας «Καθημερινή».

Τα ποσοστά συγκεκριμένα των κομμάτων στην εκλογική επιρροή είναι (σε παρένθεση τα ποσοστά στο αντίστοιχο «Βαρόμετρο» για τον μήνα Απρίλιο):
ΣΥΡΙΖΑ 28,0% (+0,5%)

ΝΔ 27,5 %(-1%)

ΧΑ 11,5% (+0,5%)

ΠΑΣΟΚ 6,5% (-1,5%)

ΚΚΕ 6,5% (+ 1%)

ΑΝΕΛ 6% (-0,5%)

ΔΗΜΑΡ 5,5% ( -1%)

ΛΟΙΠΑ 8,5% (+2%)

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός πάντως θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με 40% έναντι 30% του Αλέξη Τσίπρα, με το 28% να απαντά «κανένας από τους δύο».
Καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα θεωρείται μία κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ από το 38%, έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ουσιαστικά νικήτρια είναι η… «καμία από τις δύο» καθώς έλαβε ποσοστό 38%!

Στην παράσταση νίκης προηγείται η ΝΔ με 45% έναντι 41% του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εκτίμηση για την «πραγματική εκλογική δύναμη» των κομμάτων στην ίδια δημοσκόπηση (εκτίμηση που μπαίνει για πρώτη φορά στο Βαρόμετρο) είναι ότι τα ποσοστά της ΝΔ θα κυμαίνονται στην κάλπη μεταξύ 26- 29% για τη ΝΔ και 26.5-29,5% για τον ΣΥΡΙΖΑ.

​​​​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top