Στ. Μαλέλης: Υπάρχει ανάγκη να αναγεννηθεί η σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα

«Υπάρχει έλλειψη μεταρρυθμίσεων» - «Λείπει η σοβαρή πολιτική βούληση»

«Από τη μία ακούμε για επίταξη, από την άλλη για απεργία στις Πανελλήνιες. Στην Ελλάδα σήμερα λείπουν οι άλλες φωνές, λείπει μια μεγάλη σοσιαλδημοκρατική παράταξη» δήλωσε ο Σταμάτης Μαλέλης μιλώντας στην εκπομπή «ΝΕΤ στα γεγονότα».

Ο Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του STAR υπογράμμισε ότι «υπάρχει ανάγκη να αναγεννηθεί ο δημοκρατικός σοσιαλισμός στην Ελλάδα» και πρόσθεσε πως «έχουν θέση παρά πολλοί σε αυτό».

Όπως σημείωσε, σήμερα η σοσιαλδημοκρατία στη χώρα μας είναι κατακερματισμένη και πρέπει να υπάρξει κοινός λόγος. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι πρέπει να αναγεννηθεί «όχι απλά για να γίνει α��λά για να προσφέρει» και «αυτό πρέπει να γίνει με νέα και όχι με παλιά υλικά», ενώ συμπλήρωσε πως «όλος ο κόσμος καταλαβαίνει αυτό το κενό».

Σύμφωνα με τον κ. Μαλέλη, παρατηρείται έλλειψη μεταρρυθμίσεων με αποτέλεσμα να παρατηρούνται όλα αυτά τα προβλήματα στην ελληνική κοινωνία: «Για παράδειγμα, ακούμε όλες αυτές τις ημέρες για τη σύγκρουση κυβέρνησης-καθηγητών και δεν λέμε ότι δεν έχει γίνει μια πραγματική μεταρρύθμιση στην Παιδεία. Λείπει η σοβαρή πολιτική βούληση για στρατηγικές αλλαγές».

Σχολιάζοντας, εξάλλου, το θέμα της μετενέργειας και της συλλογικής σύμβασης εργασίας τόνισε πως «το εργασιακό χάος που απλώνεται γύρω μας είναι αποτέλεσμα έλλειψης αυτής της πολιτικής βούλησης».

«Τα δύο χαρακτηριστικά της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα: ο ριζοσπαστισμός που πήγε μπροστά τη χώρα αλλά και το πελατειακό σύστημα στο οποίο στηρίχθηκε και το οποίο διόγκωσε στη συνέχεια η λαϊκή δεξιά και που δυστυχώς και σήμερα ζει και βασιλεύει» τόνισε στη συνέχεια ο κ. Μαλέλης και κατέληξε λέγοντας πως η κεντροαριστερά στοχεύει στη δημιουργία ενός πλατύ φορέα ο οποίος δε θα βασίζεται σε Μνημόνια αλλά σαφώς και θα κάνει μεταρρυθμιστικές αλλαγές και βεβαίως θα έρθει σε σύγκρουση με συγκεκριμένες συντεχνίες: «Δεν μπορεί αυτό το κράτος όπως στήθηκε από αυτούς που στήθηκε να συνεχίσει ��λλο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top