Στην… «τσιμπίδα» της εφορίας οι αγρότες με το νέο Ε9

Τι ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών;

Στην… «τσιμπίδα» της εφορίας οι αγρότες  με το νέο Ε9

Νέο έντυπο για το Ε9 ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών για τους ιδιοκτήτες εκτάσεων εκτός σχεδίου πόλεως, με στόχο να πιαστούν στη��… τσιμπίδα του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων και οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων.

Όπως είναι γνωστό από τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων δε θα εξαιρεθεί κανένα ακίνητο, ούτε αγροτεμάχιο που ανήκει ακόμα και στους κατ’ επάγγελμα αγρότες, με το οικονομικό επιτελείο να έχει βάλει ψηλά τον… πήχη και να ευελπιστεί ότι θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Τρόικα για είσπραξη εσόδων 3 – 3,2 δισ. ευρώ κάθε χρόνο.

Μέχρι στιγμής πάντως ο στόχος αυτός δεν επιτυγχάνεται, αφού με βάση τα σενάρια που έχει εκπονήσει η διακομματική επιτροπή υπάρχει μια… τρύπα ενός δισ. ευρώ.

Αυτό που περιμένει τώρα η επιτροπή είναι να καταγραφούν όλες οι εκτάσεις γης που βρίσκονται εκτός σχεδίου για να ολοκληρωθεί το παζλ του νέου φόρου.

Και επειδή ο χρόνος δεν φτάνει, αποφασίστηκε να παραταθεί η υποβολή του Ε9 έως και τις 31 Αυγούστου.

Σύμφωνα λοιπόν με το νέο Ε9, φυσικά πρόσωπα που είχαν εκτάσεις εκτός σχεδίου μέχρι 1η Ιανουαρίου του 2013, δηλαδή αγροτεμάχια, αγρούς, βοσκοτόπια και λοιπές εκτάσεις.

Στο νέο Ε9 λοιπόν οι φορολογούμενοι θα πρέπει να δηλώσουν περισσότερα πληροφοριακά στοιχεία για τα αγροτεμάχιά τους και τις εκτάσεις που έχουν για να μπορέσει η ΓΓΠΣ να υπολογίσει τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.

Στις πρόσφατες πληροφορίες περιλαμβάνονται επίσης αν η εδαφική έκταση βρίσκεται σε ορεινή, ημιορεινή ή πεδινή περιοχή και θα δηλώνεται και η ακριβής απόσταση από τη θάλασσα, αν είναι οικοδομήσιμο και αν έχει πρόσοψη στο δρόμο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top