Νέα αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ

Για «σκάνδαλο» μιλούν οι μεν και για… «παραλήρημα» οι δε!

Νέα αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ
​Στην ιδιωτικοποίηση του 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ αναφέρθηκε με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «ξεπούλημα» και «μείζον σκάνδαλο».
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Το σχεδιαζόμενο ξεπούλημα του διαχρονικά κερδοφόρου οργανισμού του ΟΠΑΠ συνιστά μείζον σκάνδαλο που ζημιώνει το ελληνικό δημόσιο και τους έλληνες πολίτες. Ο διαγωνισμός παρωδί�� για την πώλησή του, που κατέληξε σε μια εξευτελιστική προσφορά από έναν υποψήφιο αγοραστή, καταδεικνύει στο έπακρο ότι η δημόσια περιουσία δεν πωλείται απλώς, αλλά χαρίζεται σε «ημέτερους».

Ο ΟΠΑΠ αποτελεί περιουσία του ελληνικού λαού και πρέπει να παραμείνει τέτοια, με τα κέρδη του να κατευθύνονται προς τα ασφαλιστικά ταμεία που καταρρέουν από τη μνημονιακή πολιτική. H ανάπτυξη και η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας δεν μπορούν να γίνουν πάνω στα ερείπια των ιδιωτικοποιήσεων. Οι δημόσιες επιχειρήσεις πρέπει να αποτελέσουν παράγοντα ανάπτυξης για τη χώρα, προσέλκυσης επενδύσεων και δημιουργίας θέσεων εργασίας και όχι να δοθούν πεσκέσι σε κομματικούς φίλους».

Σίμος Κεδίκογλου: Το παραλήρημα του ΣΥΡΙΖΑ

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ στην «επίθεση» του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου πέρασε στην αντεπίθεση, τονίζοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «βρίσκεται σε παραλήρημα».

«Αφού προσπάθησε με κάθε τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ να ματαιώσει την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ και δεν τα κατάφερε, τώρα ξεσπά σε παραλήρημα», τόνισε ο κ. Κεδίκογλου και πρόσθεσε: Όμως το ερώτημα παραμένει: Γιατί δεν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ καμιά αποκρατικοποίηση; Ποια συμφέροντα επιτέλους εξυπηρετεί;» διερωτάται ο κος Κεδίκογλου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top