Τσίπρας: Μας κυβερνούν ψεύτες, υποκριτές ��αι αδίστακτοι!

«Να μπει τέρμα σ’ αυτόν τον κατήφορο» - Συναντήθηκε με ΑΔΕΔΥ

Τσίπρας: Μας κυβερνούν ψεύτες, υποκριτές και αδίστακτοι!

«Μας κυβερνούν ψεύτες, υποκριτές και αδίστακτοι» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση με την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τις δρομολογούμενες απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων.

«Πρέπει να βάλουμε τέλος στις πολιτικές του μνημονίου και στην κυβέρνηση της καταστροφής. Το μεγάλο ζητούμενο είναι να μπει ένα τέρμα σ΄ αυτόν τον κατήφορο. Γιατί αν δεν μπει τέρμα σ΄ αυτόν τον κατήφορο, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξουν και χειρότερα» δήλωσε ο κ. Τσίπρας: «Στα τέλη του 2012 ο κ. Μανιτάκης δήλωνε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει την απόλυση ούτε ενός δημόσιου υπαλλήλου. Στις αρχές του 2013 ο κ. Στουρνάρας διαβεβαίωνε ότι δεν θα υπάρχουν νέα μέτρα σε μισθούς και συντάξεις. Και στις 17 Φεβρουαρίου 2013, πριν από λίγο δηλαδή, ο πρωθυπουργός δεσμεύονταν προσωπικά ότι δεν πρόκειται να πέσει κι άλλο ο κατώτατος μισθός. Προχθές αποδείχτηκε πόσο ψεύτες, υποκριτές και αδίστακτοι είναι αυτοί που μας κυβερνάνε».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι συζήτησε με την ΑΔΕΔΥ για όλες τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και «για την ανάγκη για ένα πλατύ κίνημα από εργαζόμενους στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα και από άνεργους» ώστε να μπει ένας φραγμός «στην επιστροφή της χώρας δεκαετίες πίσω».

Από την πλευρά της ΑΔΕΔΥ ο κ. Τσικρίκας υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο απαιτούν «από την κυβέρνηση να σταματήσει την προπαγάνδα που έχει ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια» ότι είναι 1,5 εκ. οι δημόσιοι υπάλληλοι και πρόσθεσε ότι οι χώρες που μας πιέζουν για μείωση του αριθμού έχουν (αναλογικά) πολύ περισσότερους δημόσιους υπάλληλους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top