Εν μέσω αντιπαραθέσεων υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο!

Αντ. Σαμαράς: Πιο ενωμένη από ποτέ η κυβέρνηση

Εν μέσω αντιπαραθέσεων υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο!

Πρώτη ανάρτηση: 28/4/2013, 23:55

Με 168 «ναι», 123 «όχι», 1«παρών» υπερψηφίστηκε εν μέσω αντιπαραθέσεων στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο. Για την έγκριση του πολυνομοσχεδίου, που εισήχθη ως ένα μοναδικό άρθρο, είχε ζητηθεί ονομαστική ψηφοφορία. Επιπλέον ζητήθηκε ονομαστική ψηφοφορία για δύο ρυθμίσεις που εντάχθηκαν στο πολυνομοσχέδιο στο παρά ένα.

Παρά τις Κασσάνδρες για τις δήθεν κυβερνητικές αρρυθμιες η κυβέρνηση βγήκει πιο ενωμένη παρά ποτε, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την ψήφιση του πολυνομοσχέδιου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Νωρίτερα σημειώθηκε ένταση όταν μία ώρα πριν αρχίσει η ψηφοφορία, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας έφερε ρύθμιση που αποτελεί πρόταση του ΠΑΣΟΚ, με την οποία προβλέπονται καθαρές αμοιβές «κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας��, ύψους 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερες των 490 ευρώ μηνιαίως - ενώ για εργαζόμενους κάτω των 25 ετών, οι απολαβές δεν θα ξεπερνούν τα 427 ευρώ μηνιαίως.

Σε ό,τι αφορά τη μείωση εργοδοτικών εισφορών, αυτή μπορεί να προβλέπεται «ως μέτρο ανάσχεσης της ανεργίας, για τις επιχειρήσεις που διατηρούν τις υφιστάμενες σε αυτές, θέσεις εργασίας».

Η τροποποίηση που επέφερε ο υπουργός Οικονομικών, προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος παρατήρησε απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση και το Προεδρείο, πως «δεν είναι δυνατόν τα μεσάνυκτα να ρίξετε τον κατώτατο μισθό στο μηδέν και να καταβαραθρώσετε τα ασφαλιστικά ταμεία».

Αργότερα, και ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ζήτησε από το Προεδρείο να μην κάνει αποδεκτές τροπολογίες που δεν είναι σε γνώση των βουλευτών και δεν έχει προλάβει να αναπτύξει και ο αρμόδιος υπουργός στην Ολομέλεια.

Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια.

Από τη συζήτηση απείχαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επέλεξε να μην τοποθετηθεί, όπως και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συμμετείχαν, πάντως, στην ψηφοφορία.​

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top