Δέχθηκε τη μία τροπολογία του ΠΑΣΟΚ και απέρριψε την άλλη ο Γ. Στουρνάρας

«Ναι» στη ολιγόμηνη πρόσληψη ανέργων στους Δήμους, όχι στη μείωση εισφορών

Δέχθηκε τελικά τη μία τροπολογία του ΠΑΣΟΚ και απέρριψε την άλλη ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για το πολυνομοσχέδιο, σήμερα το βράδυ στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών αποδέχθηκε την τροπολογία του ΠΑΣΟΚ για την ένταξη ανέργων σε κοινοφελή προγράμματα με την προσωρινή ολιγόμηνη πρόσληψη προσωπικού στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας.

Απέρριψε όμως, για δημοσιονομικούς λόγους, το δεύτερο άρθρο της τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ, που πρότει��ε την υπό όρους μείωση των εργοδοτικών εισφορών των επιχειρήσεων.

«Η εφαρμογή της πρότασης για απασχόληση ανέργων σε κοινωφελή προγράμματα δήμων και περιφερειών, αντιμετωπίζει τους ανέργους ως παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας», είπε ο κ. Στουρνάρας.

Ο Υπουργός Οικονομικών αποδέχθηκε, επίσης, την κοινή τροπολογία του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για την τακτοποίηση της μισθολογικής εκκρεμότητας των επιτυχόντων στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του έτους 2010.

Να κλείσει ακόμη ένα μέτωπο επιδίωξε η κυβέρνηση ενόψει της ψηφοφορίας και με τη νομοτεχνική βελτίωση που ανακοίνωσε στη Βουλή ο κ. Στουρνάρας και προβλέπει τον σαφή διαχωρισμό του χώρου φούρνισης και την εφαρμογή των υγειονομικών διατάξεων κατά τη διαδικασία παρασκευής αρτοσκευασμάτων και προϊόντων κατεψυγμένης ζύμης,

​​​​​​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top