Παραλίγο αίμα στην… αιμοδοσία «μόνο για Έλληνες» της Χρυσής Αυγής

Ένταση σε Λάρισα-Τρίπολη και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Ένταση σημειώθηκε σήμερα στη Λάρισα και στην Τρίπολη, κατά την αιμοδοσία μελών της «Χρυσής Αυγής», η οποία έχει ανακοινώσει ότι το αίμα πρόκειται να διατεθεί μόνο σε Έλληνες.

Μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων συγκεντρώθηκαν έξω από το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν , αλλά η ισχυρή αστυνομική παρουσία επέτρεψε περαιτέρω έκτροπα. Πάντως κυπελάκια με καφέ και νερό, εκσφενδονίσθηκαν προς το μέρος του βουλευτή Μαγνησίας της «Χρυσής Αυγής» Π.Ηλιόπουλο.

Ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Λάζαρος Μακρής, δήλωσε ότι το αίμα που έδωσαν τα μέλη της «Χρυσής Αυγής» θα διατεθεί όπου κρίνει απαραίτητο το Νοσοκομείο χωρίς προϋποθέσεις και περιορισμούς.

Στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης όπως γράφει το arcadiaportal.gr, η ένταση σημειώθηκε όταν συνεργάτης τοπικού μέσου ενημέρωσης δέχτηκε επίθεση από μέλη της οργάνωσης, τα οποία ζήτησαν να διαγράψει από το κινητό του τηλέφωνο το υλικό που είχε καταγράψει.

Έξω από την είσοδο του νοσοκομείου, είχαν συγκεντρωθεί σωματεία εργαζομένων που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, μαζί με τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου, Νίκο Γόντικα, ο οποίος δήλωσε ότι ο χώρος του νοσοκομείου και η αιμοδοσία, δεν προσφέρεται για πολιτική αντιπαράθεση.

​​​​​​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top