Τι περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών

Κατατέθηκε στη Βουλή-Την Κυριακή ψηφίζεται

Κατατέθηκε στη Βουλή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, και αναμένεται να ψηφιστεί το βράδυ της Κυριακής.

Το Σάββατο, το νομοσχέδιο θα εισαχθεί προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και την Κυριακή θα συζητηθεί στην Ολομέλεια. Η διαδικασία θα αρχίσει στις 11 το πρωί της Κυριακής.

Η κυβέρνηση επιδιώκει την ψήφιση του νομοσχεδίου έως το βράδυ της Κυριακής, με ενδεχόμενο η εκταμίευση των πρώτων 2,8 δισ. ευρώ να εγκριθεί στο Euroworking Group της Δευτέρας. Τα υπόλοιπα θα εγκριθούν στις 13 Μαίου (4,2 δισ. ευρώ από το Eurogroup) και στο δεύτερο μισό του Μαίου από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (1,8 δισ. ευρώ).

Πάντως, οι απανωτές αναβολές στην κατάθεση του αλλά και οι… προσθαφαιρέσεις της τελευταίας στιγμής λόγω αντιρρήσεων, ενστάσεων και εκπλήξεων, δείχνουν -αν μη τι άλλο- μια εικόνα ασυνε��νοησίας και προχειρότητας στην κυβέρνηση.

Οι αναβολές προκλήθηκαν αρχικά εξαιτίας του αιφνιδιασμού που προκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου το ακριβές περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου, καθώς στις ρυθμίσεις περιλαμβάνονται και ζητήματα που δεν τελούσαν σε γνώση του κυβερνητικού επιτελείου.

Ένας πρόσθετος λόγος ήταν και η αμετακίνητη στάση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο επέμενε ότι δεν θα το υπερψηφίσει αν περιλαμβάνονται σε αυτό και διατάξεις πέραν όσων έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα.

Μεταξύ άλλων το πολυνομοσχέδιο-σκούπα θα περιλαμβάνει διατάξεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλέςστο Δημόσιο, για τις απολύσεις εργαζομένων σε ΝΠΙΔ που θα καταργηθούν, για την απελευθέρωση��ων επαγγελμάτων (με το θέμα των πρατηρίων άρτου να έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και να αναμένεται σημαντικά τροποποιημένη η επίμαχη διάταξη), για τον φόρο στα ακίνητα, τον νέο τρόπο καταβολής του ΦΠΑ, κλπ.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ρυθμίσεις που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο.​

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top