Ολική αναδόμηση στο Δημόσιο: Θα κόβουν το μισθό σε αργοπορημένους και κοπανατζήδες!

Ξεκίνησαν αιφνιδιαστικοί έλεγχοι – Φτιάχνουν μηχανισμό παρακολούθησης των ΕΔΕ

Ολική αναδόμηση στο Δημόσιο: Θα κόβουν το μισθό σε αργοπορημένους και κοπανατζήδες!

Ο στόχος είναι μείον 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι έως το 2014, εκ των οποίων 4.000 τη φετινή χρονιά, όπως έχει εξηγήσει πολλάκις ο Αντώνης Μανιτάκης, ο οποίος έκανε τις προάλλες λόγο για ολοκληρωμένο σχέδιο για το νέο Δημόσιο μέχρι τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο θα φέρει… ολική αναδόμηση στο Δημόσιο και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ταύτιση θέσεως και προσόντων, συνεχείς και αυστηρούς ελέγχους και ενιαίο όργανο πειθαρχικών ευθυνών.

Αίσθηση ελέγχου στο Δημόσιο: Περικοπή μισθού σε αργοπορημένους και κοπανατζήδες.

Όπως τονίζουν πηγές στην κυβέρνηση, ο τομέας στον οποίο δίνεται μεγάλη σημασία στην αναδόμηση του Δημοσίου είναι η αίσθηση ελέγχου.

Ήδη, έχουν ξεκινήσει αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε υπουργεία και άλλους φορείς για απουσίες και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, ενώ πλέον εφαρμόζεται ο νόμος αναλογικής περικοπής του μισθού. Τουτέστιν… αργείς ή φεύγεις νωρίτερα; Μείωση μισθού!

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, δημιουργείται μόνιμος μηχανισμός παρακολούθησης των πειθαρχικών υποθέσεων από το Σώμα επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, στην οποία και θα πρέπει να κοινοποιείεται κάθε ΕΔΕ στο Δημόσιο όταν αυτή ξεκινά…

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για τους επίορκους

Όσον αφορά τις απολύσεις, ήδη οι πρώτοι 70 επίορκοι είδαν την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο, με την κυβέρνηση να επιθυμεί επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε μην φθάνουμε στο σημείο να αποδίδεται δικαιοσύνη μετά από πολλά χρόνια, όπως έγινε πρόσφατα με τις περιπτώσεις δύο υπαλλήλων που απομακρύνθηκαν μετά από 10 και 12 χρόνια αντίστοιχα!

Εκτός των επίορκων, η βασική δεξαμενή των απολύσεων θα είναι οι οργανισμοί και οι φορείς που καταργούνται: «Ο αριθμός θα προέλθει βασικά, σχεδόν αποκλειστικά, από τις καταργήσεις Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου» όπως εξήγησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.

Την ίδια ώρα, προχωρά η αξιολόγηση για πάνω από 250.000 υπαλλήλων από τους οποίους θα προκύψουν οι 25.000 που θα τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας-διαθεσιμότητας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top