Τηλεφωνική επικοινωνία Ιερώνυμου με Σαμαρά για την απαγωγή του Μητροπολίτη Χαλεπίου

Ευχήθηκε να τελειώσει με τον καλύτερο τρόπο η περιπέτειά του

Να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ξεπεραστεί άμεσα η δοκιμασία του Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά.

Σήμερα το απόγευμα το BBC μετέδωσε επικαλούμενο γαλλική θρησκευτική οργάνωση ότι αφέθησαν ελεύθεροι ο Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος και ο Συροορθόδοξος Επίσκοπος Ιωάννης.

Ο κ. Σαμαράς διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι έχουν κινητοποιηθεί όλοι οι μηχανισμοί του υπουργείου Εξωτερικών, σε κεντρικό αλλά και σε περιφερειακό επίπεδο, ώστε η υπόθεση να έχει αίσια έκβαση.

Ο κ. Ιερώνυμος είχε ακόμη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο​, με τον οποίο είχε επικοινωνία προηγουμένως και ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Εύχομαι και προσεύχομαι αυτή η δραματική περιπέτεια, με τη βοήθεια του Θεού, να τελειώσει σύντομα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πρόκειται για κληρικό που με την παρουσία και το έργο του τιμά την Εκκλησία. Και ας γνωρίζουν όλοι ότι οι διάκονοι της Εκκλησίας λειτουργούν πάντα ως πρεσβευτές και αγγελιοφόροι της ειρήνης, ιδιαίτερα στις εύφλεκτες ζώνες του πλανήτη μας, και ως τέτοιοι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από όλους» ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος.

​​
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top