Le Figaro: ικανοποιημένη για πρώτη φορά η τρόικα από την Ελλάδα

Για σημαντική πρόοδο της χώρας μας κάνει λόγο η γαλλική εφημερίδα

Le Figaro: ικανοποιημένη για πρώτη φορά η τρόικα  από την Ελλάδα
Για πρώτη φορά η τρόικα δείχνει ικανοποιημένη από την Ελλάδα, επισημαίνει σε άρθρο της η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», το οποίο φιλοξενείται και στην ηλεκτρονική της έκδοση, με φωτογραφία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Η γαλλική εφημερίδα επικαλείται την αναφορά της τρόικας που δημοσιεύτηκε την περασμένη Δευτέρα και στην οποία γίνεται λόγος για σημαντική πρόοδο στη δημοσιονομική κατάσταση και βελτίωση των εσόδων του κράτους από τους φόρους, η οποία, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, δείχνει ότι σύντομα το Ελληνικό χρέος θα μπορεί να είναι βιώσιμο.

Η εφημερίδα αναφέρεται και στο χθεσινό μήνυμα Σαμαρά, κατά το οποίο ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η Ελλάδα σταθεροποιείται και προχωράει τη στιγμή που οι άλλες χώρες δείχνουν μια αστάθεια».
Η Figaro σημειώνει ότι μετά την ικανοποίηση της τρόικας αναμένεται να αποδεσμευθεί η δόση των 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ η δόση των 6 δισεκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να εγκριθεί από το Eurogroup στις 13 Μαΐου.

«Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και πιστωτών δεν ήταν απλές και σκόνταψαν στις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων αλλά τελικά οι δύο πλευρές κατέληξαν σε λύση» αναφέρεται επίσης στο δημοσίευμα.

​​​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top