Α. Τσοχατζόπουλος:«Με έκαναν σύγχρονη Ιφιγένεια στον βωμό της λαϊκής αντίδρασης»

Πυρά του πρώην υπουργού σε όλους και σε όλα

Α. Τσοχατζόπουλος:«Με έκαναν σύγχρονη Ιφιγένεια στον βωμό της λαϊκής αντίδρασης»

Λίγες ώρες μετά τις αποκαλύψεις για λογαριασμούς του, ύψους 8,5 εκατομμυρίων ευρώ που δεσμεύτηκαν από τις Ελβετικές αρχές και μία εβδομάδα πριν την έναρξη της πολύκροτης δίκης του, ο Άκης Τσοχατζόπουλος σπάει τη σιωπή του και σε συνέντευξη του υποστηρίζει ότι «γνωστοί και συγκεκριμένοι κύκλοι επιχείρησαν να με κάνουν σύγχρονη Ιφιγένεια ή βορά στο "Κολοσσαίο" ή αποδιοπομπαίο "τράγο"».

Ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφερόμενος στις συμφωνίες για την παραγγελία των γερμανικών υποβρυχίων επισημαίνει ότι «... μόνο το ΚΥΣΕΑ, με τους υπουργούς που συμμετείχαν, ... μπορούσε να πάρει οριστικές αποφάσεις για όλα τα θέματα της γερμανικής επένδυσης ... Σας το λέω απλά: Δεν μπορούσε ο Άκης να αγοράζει υποβρύχια μόνος του».

Σε ό, τι αφορά τις κατηγορίες για διαχείριση μιζών ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι πρόκειται για virtual reality επιθυμία κάποιων και διευκρινίζει ότι αν κάποιοι πήραν μαύρο χρήμα, αυτοί δεν εμφανίστηκαν σε ορατό σημείο στον ίδιο και την σύζυγό του, ούτε στην αγορά του σπιτιού στην Αρεοπαγίτου.

«Το αγοράσαμε με συμβόλαιο και συμβολαιογράφο, με τραπεζικό δανεισμό, καθώς και κοινούς πόρους από τον κοινά φορολογούμενο οικογενειακό λογαριασμό μας, βάζοντας το υποθήκη σε υποθηκοφυλακείο», υποστήριξε, ενώ απαντώντας σε ερώτηση τι θα διόρθωνε από όλα όσα συνέβησαν ο πρώην υπουργός τονίζει: «Εάν γυρνούσα πίσω στον χρόνο δεν θα νοίκιαζα το φθινόπωρο του 2006 το διαμέρισμα στη Δ. Αρεοπαγίτου. Θα έκανα άλλη επιλογή τόπου κατοικίας, πάλι με ενοίκιο».

Εγκληματική προφυλάκιση της Βίκυς

Ο άλλοτε ισχυρός υπουργός είναι για άλλη μία φορά λάβρος για την προφυλάκιση της συζύγου του. « Είναι απαράδεκτη, παράνομη και εγκληματική η προφυλάκιση της παντελώς αθώας μάνας του 7χρονου υιού μας, της γυναίκας μου Β. Σταμάτη - Τσοχατζοπούλου, η οποία δεν έχει καμία σχέση ή γνώση ούτε με τα πρόσωπα ούτε με τα γεγονότα της υπόθεσης», είπε, ενώ σε ερώτηση αν πληρώνει τη σύγκρουση με τον Κώστα Σημίτη για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατηγορεί τον Γιώργο Παπανδρέου, ότι επί των ημερών του στο ΠΑΣΟΚ άρχισε γοργά να χάνεται η πολιτική.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top