Στύλωσε τα πόδια η τρόικα και ζητά απολύσεις στο Δημόσιο!

Αιχμή Μανιτάκη για Στουρνάρα: όποιος συζητά να βάλει την υπογραφή του

Στύλωσε τα πόδια η τρόικα και ζητά απολύσεις στο Δημόσιο!
Στύλωσε τα πόδια πάλι η τρόικα, απέναντι σε πρόταση υπουργού της κυβέρνησης: Αυτή τη φορά η τρόικα δεν δέχεται το σχέδιο Μανιτάκη για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, παρότι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποστηρίζει ότι θα μειωθεί δραστικά μέσα σε δύο χρόνια ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων με αυτό τον τρόπο. Η τρόικα μάλιστα δεν δέχεται ούτε τις επικαιροποιημένες προτάσεις και ζητά υποχρεωτικές αποχωρήσεις, με αποτέλεσμα η συζήτηση να οδηγείται σε αδιέξοδο.
Δεν είναι όμως το μοναδικό ζήτημα στο οποίο η τρόικα είναι επιφυλακτική για τις κυβερνητικές προτάσεις. Ζήτημα υπάρχει αυτή τη στιγμή με το θέμα του φόρου στα ακίνητα (καθώς η τρόικα εξετάζει αν το κενό των 200-250 εκατ. ευρώ που θα προκύψει από τη μείωση στο νέο φόρο μπορεί να καλυφθεί από τις 3 προτάσεις που έχει παρουσιάσει το οικονομικό επιτελείο), με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με τη συγχώνευση Εθνικής – Eurobank (παρότι επισήμως η Κομισιόν δεν θέτει ζήτημα) αλλά και με τον τρόπο που θα καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» τουλάχιστον ενός δισ. στα έσοδα.

Απορίες προκαλεί πάντως το γεγονός ότι δεν μετέχει ο κ. Μανιτάκης στις διαπραγματεύσεις καθώς την κυβέρνηση την εκπροσωπεί ο κ. Στουρνάρας.

Πριν από λίγο "κύκλοι" του Αντώνη Μανιτάκη έκαναν μια αιχμηρή «διαρροή» επισημαίνοντ��ς ότι «αυτοί που κάνουν τη διαπραγμάτευση αυτοί να βάλουν και την υπογραφή τους».

Το ζήτημα έχει προκαλέσει τριβές τόσο μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης όσο και μεταξύ των εταίρων της κυβέρνησης, καθώς όπως μετέδωσε το Mega, εκπρόσωπος της τρόικας από το ευρωπαϊκό "στρατόπεδο", δήλωσε σε υπουργό της κυβέρνησης ότι «δεν θα σου πως ποια είναι η άποψη της τρόικας για το θέμα, γιατί θα ζαλιστείς».

Για το Μαξίμου πάντως δεν τίθεται ζήτημα αντικατάστασης του κ. Μανιτάκη, ο οποίος απολαμβάνει της στήριξης του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.


​​​​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top