Δυσαρέσκεια Κουβέλη για τις διαρροές του ΥΠΟΙΚ για το ενιαίο τέλος ακινήτων

«Προοδευτική κλιμάκωση με αφορολόγητο και διεύρυνση φορολόγηση βάσης»

Δυσαρέσκεια εκφράζει η ΔΗΜΑΡ για τη χθεσινοβραδινή διαρροή από το Υπουργείο Οικονομικών σχετικά με το ενιαίο φόρο ακινήτων που αποφάσισαν οι πολιτικοί αρχηγοί ότι αντικαθιστά το ειδικό τέλος ακινήτων (στην οποία γινόταν λόγος για 10-15% ελάφρυνση).

Επ' αυτού, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης έκανε την εξής δήλωση:

«Σε συνέχεια των χθεσινών δηλώσεών μου, μετά τη συνάντηση και τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών αναφορικά με την κοινή θέση με την οποία προσερχόμαστε στη διαπραγμάτε��ση με την Τρόικα για τον τρόπο φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας, επισημαίνω ότι:

1. Από το 2013 το ειδικό τέλος επί των ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) αντικαθίσταται από ενιαίο φόρο ακίνητης περιουσίας με τα εξής χαρακτηριστικά:

- προοδευτικός χαρακτήρας (φορολογικές κλίμακες),

- αφορολόγητο όριο,

- διεύρυνση της φορολογικής βάσης.

2. Ως προς το μηχανισμό είσπραξης, το 2013 αποτελεί μεταβατικό έτος κατά το οποίο οι ιδιοκτήτες με ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα μπορούν να επιλέξουν τον τρόπο πληρωμής (μέσω ΔΕΗ ή ΔΟΥ) χωρίς την απειλή διακοπής ηλεκτροδότησης. Από το 2014 ο ενιαίος φόρος ακινήτων αποδεσμεύεται από τους μηχανισμούς της ΔΕΗ και συ��δέεται με τους μηχανισμούς της φορολογικής διοίκησης.

3. Η διαμόρφωση του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων προϋποθέτει την επεξεργασία των ειδικών του χαρακτηριστικών από την επιτροπή των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση».

​​​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top