Βγενόπουλος: Να παραιτηθεί ΤΩΡΑ ο Σαρρής, αυτός διέγραψε δάνειο 5,8 εκατ. δολαρίων στην Κύπρο

Νέα διάσταση στην κόντρα με τον Κύπριο ΥΠΟΙΚ μετά από αυτη την ανακοίνωση

Να επέμβει ο εισαγγελέας, για την υπόθεση του κορυφαίου κύπριου πολιτικού Γ.Β. ο οποίος φέρεται να διέγραψε δάνειο ύψους 5,8 εκατ. δολαρίων από την Λαϊκή Τράπεζα με τη βοήθεια του νυν υπουργού οικονομικών Μιχάλη Σαρρή, ζητάει ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Ο γνωστός επιχειρηματίας ζητά την παραίτηση του κου Σαρρή γιατί σύμφωνα με τον ίδιο αυτός «χάρισε» το αστρονομικό ποσό στον Κύπριο Γ.Β!!

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΔΡΕΑ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ

29/03/2013

«Να επέμβει ο κ. Γενικός Εισαγγελέας για την υπόθεση του Γ.Β.»

«Να παραιτηθεί άμεσα ο κ. Μιχάλης Σαρρής»

Όπως απεκάλυψε σήμερα η Ελληνική εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» διάφορες τράπεζες στην Κύπρο διέγραψαν κάποια δάνεια που έχουν σχέση με πολιτικούς. Μεταξύ αυτών αναφέρεται και «��ταιρεία της οποίας μέτοχος με 51% είναι ο κ. Γ.Β. κορυφαίος Κύπριος πολιτικός με θητεία σε ανώτατα αξιώματα που εμφανίζεται να έχει κάνει συμφωνία για διαγραφή του ποσού των 5,8 εκατ. δολαρίων με την επισήμανση όμως ότι η διαγραφή έχει υπολογιστεί για το 2014».

Αυτή είναι μία περίπτωση για την οποία είχα ενημερωθεί και πρόκειται για αναδιοργάνωση/ρύθμιση παλαιού δανείου όπου εισπράχθηκαν άμεσα 15 εκατ. δολάρια και υπό την προϋπόθεση ότι θα εισεπράττοντο 3 εκ. δολάρια τον Φεβρουάριο του 2012 και 3 εκ. δολάρια τον Φεβρουάριο του 2014 η Τράπεζα συμφώνησε να αφαιρεθούν από την οφειλή οι παλαιοί τόκοι υπερημερίας.

Όμως τον Φεβρουάριο του 2012 η Διοίκηση του κ. Μιχάλη Σαρρή δεν τήρησε τη συμφωνία που είχε υπογραφεί και έκανε με τον κ. Γ.Β. νεώτερη συμφωνία εις βάρος των συμφερόντων της Τράπεζας.

Κατόπιν των ανωτέρω:

Ο κ. Γ.Β. λόγω στοιχειώδους πολιτικής ευαισθησίας πρέπει να παραιτηθεί της εκ του νόμου προστασίας των προσωπικών του δεδομένων και να αποκαλύψει ο ίδιος την ταυτότητά του καθώς και όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσης.

Ο κ. Γενικός Εισαγγελέας της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να επέμβει άμεσα ώστε να εξετασθεί αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις απόδοσης ποινικών ευθυνών.
Ο Υπουργός Οικονομίας και Πρόεδρος της ΛΑΪΚΗΣ τον Φεβρουάριο του 2012 κ. Μιχάλης Σαρρής οφείλει να αποκαλύψει την συμφωνία που έγινε με τον κ. Γ.Β., αλλά και να υποβάλει άμεσα την παραίτησή του.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Γ.Β. ήταν υπέρμαχος, με δημόσιες δηλώσεις του, της Διοίκησης Σαρρή και είναι από τους πιο τακτικούς συκοφάντες μου στα Κυπριακά και στα Ελληνικά ΜΜΕ (που μάλιστα τον προλογίζουν με θαυμασμό), γεγονός που αποδεικνύει ότι η αρχική συμφωνία ρύθμισης που είχε κάνει με στελέχη της ΛΑΪΚΗΣ επί Προεδρίας μου δεν ήταν της αρεσκείας του.

Οφείλω να υπενθυμίσω τον ισχυρισμό μου ότι οι συκοφαντίες εναντίον μου εκπορεύονται είτε από ανθρώπους που προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν για τις δικές τους ευθύνες, ή από άγνοια, όπως συμβαίνει κυρίως στα Ελληνικά ΜΜΕ που παρασύρονται από τους εκ Κύπρου πληροφοριοδότες τους.

Υ.Γ. Για τις αναφερόμενες στο δημοσίευμα ρυθμίσεις μικρών ποσών, επειδή οι αποφάσεις ελαμβάνοντο σε χαμηλά επίπεδα ιεραρχίας στην Κύπρο, δεν γνωρίζω τι έγινε και συνεπώς δεν έχω άποψη για το εάν ήταν ορθές τραπεζικ�� ρυθμίσεις ή όχι".

Η κόντρα και οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ των κυρίων Σαρρή και Βγενόπουλου κρατούν εδώ και ημέρες και ειδικά μετά τις καταγγελίες του πρώτου πως «ο κατήφορος για τη Λαϊκή Τράπεζα άρχισε το 2007, όταν η Τράπεζα έπεσε στα χέρια του Βγενόπουλου».

Βίντεο star

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top