Δημοψήφισμα στην Κύπρο για την απόφαση του Eurogroup ζήτησε ο Α. Τσίπρας

Αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης με δήλωση Κεδίκογλου

Δημοψήφισμα στην Κύπρο για την απόφαση του Eurogroup ζήτησε ο Α. Τσίπρας
Υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος στην Κύπρο σχετικά με την εφαρμογή της απόφασης του Eurogroup ζήτησε ο Α. Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του Προεδρείου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) στην Αθήνα. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του ΚΕΑ ανέφερε ότι «ο κυπριακός λαός και οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να έχουν την τελική επιλογή για το ίδιο τους το μέλλον», ενώ μίλησε και για «αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον κυπριακό λαό».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, στη συνεδρίαση εκτιμήθηκε ότι «η απόφαση του Eurogroup της περασμένης Κυριακής αποτελεί μια τομή και αλλαγή στρατηγικής της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια αλλαγή στρατηγικής που εκφράζει το στρατηγικό αδιέξοδο της ευρωπαϊκής ηγεσίας που οδηγείται σε αυτοκαταστροφικές αποφάσεις όχι μόνο για τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, αλλά για όλη την ευρωζώνη».

Εκτιμήθηκε επίσης ότι «αυτή η απόφαση θα έχει οδυνηρές συνέπειες για τον κυπριακό λαό και την Κύπρο, αλλά, ταυτόχρονα, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, ώστε πλέον κανένας πολίτης σε καμιά χώρα της ευρωζώνης να μην αισθάνεται ασφάλεια».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε: «Επιπλέον, εκτιμήσαμε ότι αυτή η νεοφιλελεύθερη στρατηγική που οικοδομούν μέρα με τη μέρα οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης δεν έχει πια καμιά σχέση με την Ευρώπη των λαών, της αλληλεγγύης και της δη��οκρατίας για την οποία αγωνιζόμαστε κόμματα και δυνάμεις που στηρίζουν την ευρωπαϊκή Αριστερά».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας στον πρόεδρο της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ. Αλ. Τσίπρα, δήλωσε:

«Ο κ. Τσίπρας με την ανεύθυνη πολιτική του, πιστεύει ότι μπορεί να κάνει και υποδείξεις στον Κυπριακό Λαό;».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top