Χάσικος: Η καλύτερη από τις χειρότερες η λύση – Λάθος το πρώτο «όχι»!

Μητσόπουλος: Κάτω από 40% το ποσοστό του κουρέματος

Ως «την καλύτερη από τις χειρότερες λύσεις» χαρακτήρισε την απόφαση για την Κύπρο ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Σωκράτης Χάσικος, ο οποίς μιλώντας στο Mega έκανε λόγο για λάθος απόφαση της κυπριακής Βουλής στο πρώτο «όχι».

«Πρόκειται για την καλύτερη από τις χειρότερες λύσεις. Δυσκόλεψαν τα πράγματα και σε αυτό συμβάλαμε και εμείς. Ωστόσο, ανακτάται η εμπιστοσύνη και ευχόμαστε όλοι να πάνε καλύτερα τα πράγματα για την Κύπρο» σημείωσε ο κ. Χάσικος, ο οποίος υπογράμμισε ότι η Κύπρος αισθάνθηκε μόνη της: «Νιώσαμε πολύ μόνοι χωρίς να υπονοώ κάτι για την Ελλάδα. Νιώσαμε εγκαταλειμμένοι και από τη φίλη Ρωσία».

Για τις κυπριακές τράπεζες διαβεβαίωσε ότι θα ανοίξουν κανονικά αύριο Τρίτη, αλλά με επιβεβλημένο πλαφόν στις αναλήψεις, ενώ για το κούρεμα εκτίμησε ότι θα διαμορφωθεί στο 30%.

Ανάλογες ήταν και οι εκτιμήσεις του υπουργού Συγκοινω��ιών της Κύπρου Τάσου Μητσόπουλου στον ΑΝΤ1, ο οποίος έκανε λόγο για ποσοστό κουρέματος στις καταθέσεις «κάτω από 40%».

Ο κ. Μητσόπουλος πρόσθεσε ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν αύριο Τρίτη και στόχος είναι να μη δημιουργηθεί πανικός: «Πρέπει να αποτρέψουμε την επικράτηση κλίματος πανικού για μαζικές αναλήψεις».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top