Στουρνάρας: "Υπερασπίστηκα μία λύση με την οποία πρώτα οι Κύπριοι συμφώνησαν"

"Αν καταψήφιζα τη συμφωνία σήμερα θα με κυνηγούσαν όλοι"

Στουρνάρας: "Υπερασπίστηκα μία λύση με την οποία πρώτα οι Κύπριοι συμφώνησαν"

Για τις εξελίξεις στην Κύπρο μίλησε σε συνέντευξή του ο υπ. Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων πως αυτό που προηγείται είναι να βρεθεί μία λύση για την Μεγαλόνησο. «Δεν έχουμε χρόνο. Μόνο μερικές ώρες» δήλωσε με αγωνία.

Το θρίλερ της Κύπρου βρίσκει και την Αθήνα εν μέσω μιας σκληρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα. «Έχουμε διαβεβαιώσεις ότι οι εξελίξεις στην Κύπρο δεν θα έχουν αντίκτυπο στις δικές μας συνομιλίες. Είναι ανεξάρτητα τα δύο θέματα» επιμένει ο κ. Στουρνάρας.

Ο υπ. Οικονομικών βρέθηκε για ακόμη μία φορά στο στόχαστρο για τη στάση του στο κρίσιμο Eurogroup της 15ης Μαρτίου, οπότε ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη Λευκωσία. Επίσης πολλοί έστρεψαν τα βέλη πάνω του για το γεγονός πως δεν έθεσε κανένα βέτο στην απόφαση των Βρυξελλών, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, ότι συγκράτησε τον ομόλογό του Μιχάλη Σαρρή όταν κάποια στιγμή πήγε να φύγει από την αίθουσα. «Όλα αυτά δεν υπάρχουν. Υπερασπίστηκα μια λύση με την οποία πρώτα οι Κύπριοι συμφώνησαν. Μάλιστα έγινε ξεχωριστή διαβούλευση με τον ίδιο τον κ. Αναστασιάδη και το�� κ. Σαρρή, όταν φαινόταν αδιέξοδο στις πρώτες προτάσεις. Όταν επέστρεψαν στην αίθουσα, είχαν συμφωνήσει. Άλλωστε, στην πορεία ο ίδιος ο κ. Αναστασιάδης έκανε ένα δραματικό διάγγελμα για να εξηγήσει την αναγκαιότητα υπερψήφισης της πρότασης. Όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται είναι αστεία» λέει και επιμένει πως σ’ αυτό που είπε στους βουλευτές της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, την Πέμπτη, στη Βουλή, είναι πως «αν καταψήφιζα τη συμφωνία, σήμερα θα με κυνηγούσαν όλοι» υποστηρίζει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top