Σταμάτης Μαλέλης: «Ο πατριωτισμός δεν είναι το καταφύγιο του κάθε τυχοδιώκτη»

«Χρειάζεται αλλαγή στις οικονομικές δόμες σε Ελλάδα και Κύπρο»

Για τις κρίσιμες ώρες που περνά η Κύπρος μίλησε ο Σταμάτης Μαλέλης που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά ΣΚΑΙ Καλημέρα.

«Η προετοιμασία της κυπριακής κυβέρνησης προκάλεσε ρίγη πατριωτισμού στην Ελλάδα. Βγήκαμε με τα όχι και τα χέρια ανοικτά δείχνοντας το σήμα της νίκης. Και τώρα βλέπουμε ότι κάθε φορά που λέμε ένα όχι πρέπει να υπάρχει και ένα αντίστοιχο ναι… Αυτό που πρέπει να δούμε σήμερα ενωμένοι σαν ελληνισμός είναι ποιο είναι το ναι της Κύπρου. Αφού λοιπόν διασκεδάσαμε για άλλη μια φορά τον π��τριωτισμό μας και αφού άλλη μια φορά βάλαμε τις φουστανέλες και βγήκαμε στους δρόμους λέγοντας το περήφανο όχι του κυπριακού λαού, θα πρέπει να δούμε πώς ενωμένος ο ελληνισμός θα αντιμετωπίσει το νέο εφιάλτη, την νέα κυπριακή τραγωδία. Αυτή τη φορά δεν χάνουν εδάφη αλλά χάνουν περιουσία, το οικονομικό τους σύστημα και την αξιοπρέπειά τους.

Κινδυνεύουν να χάσουν ακόμα και την Ευρώπη γιατί τα διλλήματα είναι εφιαλτικά σήμερα για το τι θα κάνουν. Δεν ξέρω αν ο κυπριακός λαός θα τα αποδεχθεί όλα αυτά.

Οι δρόμοι είναι δύο ή μένεις μέσα και τρως το ξύλο αλλά πρέπει να έχεις και μια πολιτική για να αποφύγεις το ξύλο και να δεις πιο προοπτικά ή φεύγεις έξω και μπαίνεις σε ένα θολό τοπίο στο οποίο δεν ξέρεις τι σε περιμένει… » τόνισε και ξεκαθάρισε πως

«Ο πατριωτισμός πρέπει να έχει και ένα ναι. Δεν είναι το καταφύγιο του κάθε τυχοδιώκτη».

Στην συνέχεια είπε πως «Υπάρχει ένα όνομα το οποίο φοβόμαστε στην Ελλάδα και πρέπει να το πούμε. Γιατί έχει όνομα αυτή η διαπλοκή. Λέγεται Ανδρέας Βγενόπουλος.»

Κατά την άποψη του κύριου Μαλέλη αν «η Κύπρος δεν πάρει μέτρα αλλαγής της οικονομικής της δομής όπως πρέπει να κάνει και η Ελλάδα τότε η καταστροφή είναι μαθηματικά βέβαιο ότι έρχεται ό, τι και κάνουμε, είτε παίρνουμε δανεικά είτε δεν παίρνουμε. Θέλει αλλαγές ριζικές».

Δείτε το χαρακτηρηστικό απόσπασμα...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top