Δημοψήφισμα στην Κύπρο ζητά ο γ.γ. του ΑΚΕΛ Α. Κυπριανού

«Λύση εντός ή εκτός της τρόικας;» το προτεινόμενο ερώτημα

Να διεξαχθεί δημοψήφισμα ζητά το ΑΚΕΛ στην Κύπρο, προκειμένου να αν αποφασίσουν οι πολίτες της χώρας εάν η επιδιωκόμενη λύση θα είναι εντός ή εκτός της τρόικας, ζητά με ανακοίνωσή του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού. «Επειδή εξακολουθούν να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για το πού θα οδηγηθούμε με την αποδοχή των προτάσεων της Τρόικα και του φαύλου κύκλου που θα ακολουθήσει, προτείνουμε τις αποφάσεις για το αν �� επιδιωκόμενη λύση θάναι εντός ή εκτός της Τρόικα, να τις πάρει ο κυπριακός λαός. Είναι, κατά την άποψη μας, απαραίτητο για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα που θα επηρεάσει τις ζωές μας για τα χρόνια που θα ακολουθήσουν, να λάβουμε τις αποφάσεις μας σε ένα Δημοψήφισμα που να διεξαχθεί το συντομότερο δυνατόν» αναφέρει ο κ. Κυπριανού στη γραπτή του δήλωση.

Στην ίδια δήλωση ο κ. Κυπριανού χαρακτηρίζει την απόφαση για τη δημιουργία Εθνικού Επενδυτικού Ταμείου «ένα μικρό αλλά σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης των οικονομικών μας προβλημάτων με δικές μας δυνάμεις» και υποστηρίζει ότι θα υπάρξει «μαζική στήριξη σ´ αυτήν την προσπάθεια αφού το αίσθημα πατριωτικής ευθύνης του λαού μας είναι πολύ ψηλό».

Κατά τον γ.γ. του ΑΚΕΛ «ο δρόμος μέχρι τη ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος είναι ακόμα πολύ μακρύς», ενώ ασκεί και πάλι κριτική στην πρόσφατη συμφωνία του Eurogroup με τον κ. Αναστασιάδη.

«Είναι προφανές ότι το Eurogroup αποφάσισε με πολιτικά κυρίως κριτήρια και οχι μόνο οικονομικά. Στόχος είναι η οικονομική υποδούλωση και η άσκηση πολιτικής επικυριαρχίας πάνω στην Κυπριακή Δημοκρατία. Αν επιτρέψουμε κάτι τέτοιο δεν έχουμε καμία απολύτως αμφιβολία ότι θα έχει αρνητικότατες συνέπειες σε βάρος των προσπαθειών που καταβάλλουμε για επίλυση του Κυπριακού και αξιοποίηση του φυσικού μας πλούτου προς όφελος του κυπριακού λαού» ισχυρίζεται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top