ΔΗΜΑΡ: Σκληρό μέτρο η φορολόγηση των καταθέσεων στην Κύπρο

Ζητά δέσμευση πως θα αφορά μόνο την Κύπρο & δε θα συνοδευτεί από υφεσιακά μέτρα

«Οι αποφάσεις του Eurogroup φέρνουν την κυπριακή πολιτική ηγεσία και τον κυπριακό λαό μπροστά σε κρίσιμες επιλογές. Η περικοπή και στις μικρές καταθέσεις αποτελεί σκληρό μέτρο και θεωρούμε αναγκαία και επιβεβλημένη την τροποποίηση της απόφασης, ώστε να υπάρξουν πολλές κλίμακες στη φορολόγηση, με στόχο να περιοριστεί η επιβάρυνση σε αυτές τις καταθέσεις» τονίζει σε ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για τη φορολόγηση των καταθέσεων στην Κύπρο.

Όπως τονίζει η ΔΗΜΑΡ, αποτελεί σημαντική παράμετρο το συνολικό πακέτο «να μην περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα, όπως η περικοπή σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, λαμβάνοντας υπόψη και την εμπειρία του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής».

Το κόμμα του Φώτη Κουβέλη επισημαίνει ότι το σκληρό αυτό μέτρο δημιουργεί υπαρκτό κίνδυνο δημιουργίας φόβου για τις καταθέσεις στην ευρωζώνη και ζητά δέσμευση ότι δε θα εφαρμοστεί πουθενά αλλού: «Ο κίνδυνος αυτός πρέπει να αντιμετωπιστεί με δέσμευση ότι αποτελεί έκτακτο μέτρο που αφορά μόνο την Κύπρο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top