Ηχηρό μήνυμα: Απέρριψε τον «πετσοκομμένο» κοινοτικό προϋπολογισμό η Ευρωβουλή!

«Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός αν δεν εκπληρωθούν ουσιώδεις προϋποθέσεις»

Ηχηρό «όχι» την έγκριση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου 2014-2020 της ΕΕ, που πρότεινε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είπε κατά πλειοψηφία η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η Ευρωβουλή με ισχυρή πλειοψηφία (690 βουλευτές ψήφισαν “όχι”) ενέκρινε το κοινό Ψήφισμα των πέντε μεγαλύτερων ομάδων του Σώματος (Χριστιανοδημοκράτες, Σοσιαλιστές, Φιλελεύθεροι, Πράσινοι και Ενωτική Αριστερά) και απέρριψε τον προϋπολογισμό λιτότητας που προέβλεπε βαθιές περικοπές σε βάθος εξαετίας (2014-2020).

«Τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το ΠΔΠ (Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο) της ΕΕ αποτελούν απλώς μία πολιτική συμφωνία μεταξύ αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων και δεν αντικατοπτρίζουν τις προτεραιότητες και τις ανησυχίες που διατύπωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» αναφέρει -μεταξύ άλλων- το ψήφισμα, στο οποίο τονίζεται ότι η συμφωνία για τον κοινοτικό προϋπολογισμό «δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή αν δεν εκπληρωθούν ορισμένες ουσιώδεις προϋποθέσεις».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top