Κόλαφος το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για τον Τσοχατζόπουλο

Κάνει λόγο για εγκληματική ομάδα που δρούσε από το 2008

Κόλαφος το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για τον Τσοχατζόπουλο
Κόλαφος είναι το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη ο Άκης Τσοχατζόπουλος, πολλά μέλη της οικογένειάς του και στενοί συνεργάτες του. Οι δικαστές περιγράφουν τη δράση εγκληματικής οργάνωσης που ξέπλενε βρώμικο χρήμα από μίζες. Την ίδια ώρα ο πρώην υπουργός με δήλωσή του από τη φυλακή χαρακτιρίζει εκδικητική πρόσφατη καταδικαστική απόφαση για παράβαση του ��όμου περί πόθεν έσχες.

Το πολυσέλιδο βούλευμα περιγράφει μία οργανωμένη εγκληματική οργάνωση που λειτουργούσε ως πλυντήριο για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από μίζες που είχε εισπράξει ο Άκης Τσοχατζόπουλος από συγκεκριμένα εξοπλιστικά προγράμματα και παραπέμπει σε δίκη τον πρώην υπουργό, σχεδόν όλη του την οικογένεια και τους στενούς συνεργάτες του.

Η εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με τους δικαστές, δημιουργήθηκε το 1998 και δεν έπαψε ποτέ να λειτουργεί.
Μάλιστα για την πλειοψηφία των κατηγορούμενων με καθοδηγητή τον πρώην υπουργό, το βούλευμα αναφέρει ότι «τέλεσαν τις ως άνω πράξεις βάσει σχεδίου αλλά συμμετέχοντας σε οργάνωση δια της οποίας τοποθετήθηκαν και αποκρύφτηκαν σημαντικότατου ύψους παράνομα έσοδα μέσω ενός καλοστημένου και πολύπλοκου δικτύου εγχώριων και εξωχώριων εταιριών και της χρησιμοποίησης πλήθους τραπεζικών λογαριασμών για την εξαφάνιση των ιχνών των χρημάτων μέσα από δαιδαλώδεις διαδρομές».

Η πολυτελής οικία του πρώην υπουργού και η πολυδάπανη ανακαίνισή της με τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη να ξοδεύει πακτωλούς χρημάτων, σύμφωνα με τους δικαστές ήταν ένας από τους τρόπους να ξεπληθεί το "μαύρο" χρήμα.

Κατά το χρονικό διάστημα απο 2002 ως το 2009 ενεργώντας από κοινού με τους Οικονομίδη, Π. Σταμάτη και Βασιλική Σταμάτη μετέτρεψε περιουσία με σκοπό τη συγκάλυψη της παράνομης προέλευσης της δια της τοποθετήσεως τουλάχιστον 1,3 εκατ. ευρώ προερχόμενα από παθητική δωροδοκία σε εργασίες ανακαίνισης της οικίας στη Δ. Αρεοπαγίτου.

Μάλιστα οι δικαστές θεωρούν εικονικό το δάνειο που πήρε η Βίκυ Σταμάτη για να αγοράσει το επίμαχο ακίνητο κάτω από την Ακρόπολη καθώς ήδη αυτό ανήκε στον πρώην υπουργό μέσω off shore εταιρίας.

Κατά το βούλευμα η Βίκυ Σταμάτη sτις 16/4/10 απέκτησε το ακίνητο με σκοπό την απόκρυψη της προέλευσης χρημάτων που προέρχονταν από την τέλεση του αδικήματος της παθητικής δωροδοκίας που διέπραξε ο σύζυγός της.

Ο πρώην υπουργός με δήλωσή του από τη φυλακή χαρακτηρίζει εκδικητική την πρόσφατη καταδίκη του για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες. Καταδικάστηκε σε 8ετή κάθειρξη και δημεύτηκε το ακίνητο στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

«Σε “Δίωξη Δικαστών” με πολιτικό μανδύα εναντίον μου, εξελίχθηκε η απόφαση… Με την απόφαση αυτή η πλειοψηφία “μετάλλαξε” μια απλή τυπική διαδικασία σε μια παράλογη εκκωφαντική και εκδικητική ΚΑΤΑΔΙΚΗ».

H δίκη αναμένεται να προσδιοριστεί τις επόμενες εβδομάδες.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top