Σαμαράς:«Δεν θα πάρουμε άλλα μέτρα λιτότητας»

«Βγήκαμε από την εντατική, όχι από το νοσοκομείο»

«Πώς δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα λιτότητας», διαβεβαίωσε στην ομιλία του κατά την έναρξη των δύο διαδοχικών συνεδριάσεων της Εκτελεστικής Γραμματείας και της Πολιτικής Επιτροπής προς την πορεία για το καλοκαιρινό συνέδριο της ΝΔ, ο πρωθυπουργός, Α. Σαμαράς.

Στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς τόνισε ακόμα ότι οι δύο πρώτες δεσμεύσεις της ΝΔ έχουν ήδη γίνει πραγματικότητα, δηλαδή να κρατηθεί η Ελλάδα στο ευρώ και να μειωθεί το χρέος με επιμήκυνση και χαμηλότερα επιτόκια, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα πετύχαμε χωρίς να μεσολαβήσει χρεοκοπία που θα σημάδευε την Ελλάδα για πολλές δεκαετίες… Όλα αυτά είναι ένα κατόρθωμα και θα το πω ευθέως: χωρίς την παράταξή μας, δεν θα είχε σωθεί η πατρίδα».

Ο πρωθυπουργός μιλώντας για την πορεία προς το 9ο συνέδριο κάλεσε τα μέλη του κόμματος να αναλογιστούν πού βρέθηκε η ΝΔ το 2009 και τα απανωτά χτυπήματα που δεχόταν και πόσο γρήγορα κατάφερε να κρατηθεί ��ρθια.

Μάλιστα, αναφέρθηκε σε δύο χαρακτηριστικούς σταθμούς των τριών τελευταίων ετών για το κόμμα: την άρνηση στο πρώτο Μνημόνιο και τη συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Για το πρώτο Μνημόνιο τόνισε ότι η θέση της ΝΔ για λάθος μείγμα πολιτικής δικαιώθηκε, ενώ επανέλαβε ότι το κόμμα δεν υποστήριξε ποτέ το «σκίσιμο του Μνημονίου, όπως λένε άλλοι», αλλά την ανάγκη ενός νέου μείγματος πολιτικής.

Περιγράφοντας την κατάσταση του τελευταίου 8μηνου, ο κ. Σαμαράς είπε ότι έχουν γίνει πολλά και ότι η κυβέρνηση των τριών κομμάτων πασχίζει να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση, να φέρει νέες επενδύσεις που θα μειώσουν την ανεργία.

Με αφορμή αυτό εξ��πέλυσε επίθεση στην Αντιπολίτευση ότι αλλάζει συνεχώς άποψη για το Μνημόνιο, στην αντιπολίτευση που «στεναχωριέται όταν δραπετεύουν βαρυποινίτες», που διώχνει επενδύσεις.

«Από όλα έχει ο μπαξές τους. Δεν μας πτοούν οι απειλές τους. Αυτή η παράταξη δεν έχει καμία υποχρέωση να απολογείται στις συνιστώσες ενός ασυγκράτητου λαϊκισμού» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά, βγήκαμε από την εντατική, αλλά όχι από το νοσοκομείο», είπε ακόμα, ενώ τόνισε πώς θα σηκωθούμε στα πόδια μας.

Τέλος, για το 9ο συνέδριο υπογράμμισε ότι είναι η πρώτη φορά που το κόμμα ξεκινά τόσο νωρίς τις σχετικές διαδικασίες και κάλεσε τα μέλη του να συζητήσουν με τους πολίτες, να κάνουν χρήση των νέων τεχνολογιών για να ακούσουν προτάσεις για το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν τη χώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top