Αποφάσισαν να μην μετέχουν στα πειθαρχικά του Δημοσίου οι δικαστές του Ελεγκτικού

Νέο πρόβλημα στην εξέταση εκκρεμών υποθέσεων των επίορκων;

Σε νέο πρόβλημα για την πειθαρχική εξέταση των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων ενδέχεται να εξελιχθεί η απόφαση των δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου να μη συμμετάσχουν στα πειθαρχικά συμβούλια των δημοσίων υπαλλήλων και των υπαλλήλων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ). Μάλιστα όλα αυτά συμβαίνουν ενώ το ζήτημα της μη απόλυσης όσων δημοσίων υπαλλήλων έχουν υποπέσει σε σημαντικά πειθαρχικά αδικήματα, έχει μετατραπεί σε εστία τριβής μεταξύ της τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με σχετικό ψήφισμα της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι δικαστές του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, δεν θα συμμετέχουν στα συμβούλια καθώς «δεν εξασφαλίστηκε η σχετική συγκατάθεση των δικαστικών λειτουργών της Ένωσης για την ανάθεση σε αυτούς των συγκεκριμένων διοικητικών καθηκόντων».

Στο ψήφισμα τονίζεται επίσης ότι «δεν είναι νοητή η απειλή πειθαρχικών διώξεων σε δικαστικούς λειτουργούς για την εκτέλεση μη δικαστικών καθηκόντων» και ότι δεν είναι επιτρεπτό η κρίση των πρωτοβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων, εκφερόμενη υπό την προεδρία δικαστικού λειτουργού, να ελέγχεται σε ��εύτερο βαθμό από δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο, υπό την προεδρία μέλους του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους».


​​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top