Παπαρήγα: πρέπει να στηριχθούν τα προγράμματα απεξάρτησης στις φυλακές

Επίσκεψη στις γυναικείες φυλακές της Θήβας

Παπαρήγα: πρέπει να στηριχθούν τα προγράμματα απεξάρτησης στις φυλακές
Να στηριχθούν τα προγράμματα απεξάρτησης στις φυλακές ζήτησε η Γ. Γ. του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα κατά την επίσκεψή στο κέντρο κράτησης γυναικών στον Ελεώνα Θηβών.

«Είναι απολύτως δικαιολογημένο το αίτημα του ΚΕΘΕΑ, να στηριχθούν και να διευρυνθούν τα προγράμματα απεξάρτησης και στεγνών προγραμμάτων σε όλες τις φυλακές της Ελλάδας. Το σημερινό πρόγραμμα που είδαμε ήταν εξαιρετικό σε ποιότητα, μιας και πρώτη φορά τουλάχιστον εγώ, βλέπω ένα τέτοιο πρόγραμμα φυλακής πέρα από τα άλλα που έχω δει. Είναι ένα πρόγραμμα εντελώς απαραίτητο και αναγκαίο και για τις γυναίκες και για τους άνδρες και επομένως αυτό χρειάζεται προσωπικό, χρειάζεται εγκαταστάσεις παντού, χρειάζεται χρήματα και εδώ δεν χωράει για εμάς ούτε μνημόνιο, ούτε δημοσιονομικά, ούτε οι γνωστές τσιγκουνιές» δήλωσε η κ. Παπαρήγα.

Όσον αφορά το μήνυμα που στέλνει στις φυλακισμένες γυναίκες αλλά και τις «φυλακισμένες» στη σημερινή ελληνική κοινωνία, η κ. Παπαρήγα:

«Οπωσδήποτε είναι χειρότερο να είσαι φυλακισμένη εξαιτίας της κοινωνίας μέσα σε μια φυλακή. Να μετατρέψουν τη δίκαιη οργή και αγανάκτησή τους σε πείσμα ότι μπορούν να τα βγάλουν πέρα μέσω του αγώνα».

​​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top