Την κοινωνική προσφορά της Μαριάννας Βαρδινογιάννη εξήρε στην Κωνσταντινούπολη ο Λυκουρέντζος

Υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας στην παιδική ογκολογία

Την κοινωνική προσφορά της Μαριάννας Βαρδινογιάννη εξήρε από την Κωνσταντινούπολη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος συμμετείχε στην κυβερνητική αποστολή υπό τον πρωθυπουργό στην Τουρκία και στη συνεδρίαση του ελληνοτουρκικού συμβουλίου συνεργασίας.

Ο κ. Λυκουρέντζος δήλωσε σχετικά με την υπογραφή του Μνημονίου Κατανόησης για τη συνεργασία Ελλάδας και Τουρκίας στον τομέα της παιδικής ογκολογίας: «Το Μνημόνιο Κατανόησης στον τομέα της παιδικής ογκολογίας, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της βούλησης των δύο χωρών για συνεργασία σε ένα τομέα εξαιρετικά ευαίσθητο. Στη χώρα μας έχουμε τη γενναιόδωρη στήριξη από την ιδιωτική πρωτοβουλία και ιδιαίτερα από την Πρέσβειρα της UNESCO κας Μαριάννας Βαρδινογιάννη, η οποία συνεχίζει να προσφέρει σε έναν ιδιαίτερα σημαντικό τομέα. Με χαρά μου θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι πολύ σύντομα με την προσφορά της οδηγούμεθα στην δημιουργία τράπεζας μυελού των οστών στο Νοσοκομείο Αγία Σοφία, το οποίο αναφέρεται στο Μνημόνιο Συνεργασίας που συμφωνήσαμε. Ευελπιστώ στην άμεση υλοποίηση των Πρωτοκόλλων και του Μνημονίου Συνεργασίας, επ’ ωφελεία της ιατρικής επιστήμης, της υγείας των συμπολιτών μας και των σχέσεων καλής γειτονίας των χωρών μας».

Κατά τη σημερινή του παρέμβασή του στο Υπουργικό Συμβούλιο στην Κωνσταντινούπολη, ο Έλληνας Υπουργός Υγείας τόνισε επίσης –μεταξύ άλλων- ότι:

«Η συνεργασία που προηγήθηκε με τον ομόλογό ��ου Υπουργό Υγείας, υπήρξε ουσιαστική και αποδοτική και ολοκληρώνεται με την υπογραφή τεσσάρων Πρωτοκόλλων Συνεργασίας και ενός Μνημονίου Κατανόησης, τα οποία προωθούν την εποικοδομητική συνεργασία των δύο Υπουργείων και κατ’ επέκταση των δύο γειτονικών χωρών. Τα θέματα στα οποία αναφέρομαι είναι θέματα μείζονος σημασίας για την υγεία των συμπολιτών μας και συγκεκριμένα αφορούν τη συνεργασία στους τομείς των μη μεταδοτικών νοσημάτων, των μεταδοτικών νοσημάτων, την ενίσχυση των συστημάτων υγείας καθώς και των υπηρεσιών υγείας σε περιπτώσεις καταστροφών. Ειδικότερα στον τελευταίο τομέα αξίζει να σημειώσω ότι η συνεργασία μας σε περιόδους δοκιμασίας των χωρών μας από φυσικές καταστροφές, όχι μόνο υπήρξε αποτελεσματική, αλλά συνέβαλε στην ενδυνάμωση της φιλίας των δύο λαών».

​​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top