Για κακούργημα διώκονται Παναγιώτης και Διονύσης Ψωμιάδης!

Κατηγορούνται ότι «έσπαγαν» έργα εκατομμυρίων και τα έδιναν με αναθέσεις

Για κακούργημα  διώκονται Παναγιώτης και Διονύσης Ψωμιάδης!
Συμπληρωματική ποινική δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σε βάρος του πρώην περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη (ο οποίος κηρύχθηκε αμετάκλητα έκπτωτος για άλλη υπόθεση) όπως και σε βάρος επίσης του αδελφού του Διονύση, για τα αποκαλούμενα «45άρια».

Πρόκειται για έργα τα οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο κατατμήθηκαν μέχρι του ποσού των 45.000 ευρώ , ώστε να μπορεί να τα αναθέτει απευθείας η Νομαρχία Θεσσαλονίκης με πρόχειρους διαγωνισμούς. Πρόκειται για συνολικά 456 έργα, κατά το διάστημα 2006-2011, τα οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο κατατμήθηκαν εσκεμμένα και από τα οποία φέρεται να ζημιώθηκε το ελληνικό δημόσιο με 4,1 εκατ. ευρώ.

Η δίωξη ασκήθηκε από την εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης Ιωάννα Κατσή, ύστερα από τη σύνταξη του τελικού πορίσματος του Οικονομικού Επιθεωρητή που διερεύνησε την υπόθεση.

Οι νέες κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στους αδελφούς Ψωμιάδη αφορούν τις κακουργηματικές πράξεις της ηθικής αυτουργίας σε απιστία και ψευδή βεβαίωση, από κοινού και κατ' εξακολούθηση, σε βάρος του Δημοσίου.

Οι πράξεις αυτές, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου, αφορούν το διάστημα που ο Π. Ψωμιάδης ήταν νομάρχης Θεσσαλονίκης και ο αδελφός του Διονύσης, αντινομάρχης Τεχνικών Έργων, ενώ οι ίδιες κατηγορίες αφορούν και τον άλλοτε γενικό διευθυντή της Νομαρχίας Δημήτρη Λευκόπουλο.

Η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών απήγγειλε επίσης ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος -κατά περίπτωση- για απιστία, ηθική αυτουργία στην ηθική αυτουργία στην προηγούμενη πράξη, ψευδή βεβαίωση και άμεση συνέργεια στην προηγούμενη πράξη εναντίον υπαλλήλων της Νομαρχίας, μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής και τοπικών εργολάβων.

Οι πρώτες κατηγορίες για την υπόθεση είχαν απαγγελθεί πέρυσι τον Μάρτιο σε βάρος 30 περίπου ατόμων. . Μετά τη νέα δίωξη οι δύο δικογραφίες αναμένεται να συσχετιστούν προκειμένου να διεξαχθεί η κύρια ανάκριση.

​​​​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top