Ομοβροντία βουλευτών: Να χυθεί επιτέλους φως στην υπόθεση των Ολυμπιακών Αγώνων!

«Ο ελληνικός λαός δικαιούται να μάθει που πήγαν τα λεφτά που φορτώθηκε»

Ομοβροντία βουλευτών: Να χυθεί επιτέλους φως στην υπόθεση των Ολυμπιακών Αγώνων!

Την άμεση και πλήρη διαλεύκανση της σκανδαλώδους εκτόξευσης του κόστους των Ολυμπιακών αγώνων ζητούν βουλευτές από όλα σχεδόν τα κόμματα εξαπολύοντας ευθείες βολές κατά της οργανωτικής επιτροπής «Αθήνα 2004» και κατά της Γιάννας Αγγελοπούλου για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν τα χρήματα του ελληνικού λαού κατά την διάρκεια της διοργάνωσης των Αγώνων.

«Να σταματήσει η κύρια Αγγελοπούλου να πανηγυρίζει και να βρούμε που πήγαν τα χρήματα» λέει ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος -όπως σας αναφέραμε-σε ερώτηση-βόμβα κατηγόρησε την κα Αγγελοπούλου ότι «έκρυψε» έλλειμμα περίπου μισού δισ. ευρώ από τον οικονομικό απολογισμό της Επιτροπής. Στο βιβλίο της Γιάννας Αγγελοπούλου, πρόεδρου της οργανωτικής επιτροπής «Αθήνα 2004» σύμφωνα με πληροφορίες γίνεται αναφορά στο ποσό επιτυχημένοι ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, τους οποίους σήμερα πληρώνουν οι Έλληνες με μειώσεις μισθών και συντάξεων... Μοιραία, λοιπόν έγινε σημείο αναφοράς από βουλευτές σχεδόν όλων των κομμάτων που ζητούν επιτέλους τις απαντήσεις στα χιλιάδες ερωτήματα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

«Βγάζουν βιβλία για να δοξάζουν τον εαυτό τους αλλά απάντηση δεν έχουν δώσει στον ελληνικό λαό» τονίζει με αιχμές ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ενώ «να λογοδοτήσουν όσοι καταχραστήκαν χρήματα» ζητά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Μελάς.

«Έχω την εντύπωση ότι εκεί (σ.σ.: εννοεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες) φαγώθηκε το καταπέτασμα. Δε θα γράψει, όμως, βιβλίο κανένας εισαγγελέας γιατί είναι ηχηρά τα ονόματα» δήλωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλης Καπερνάρος.

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες και η διαχείρισή τους φέρουν ένα σημαντικό μερίδιο ευθύνης για τα χάλια που βρίσκεται σήμερα η χώρα μας» αναφέρει από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Ήταν πολλά τα λεφτά Άρη. Να δοθεί άμεσα απάντηση που πήγαν και γιατί εκτοξεύτηκε τόσο το κόστος» ζητά ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Καλατζής, ενώ αιχμές για το θέμα αφήνει και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γρηγόρης Ψαριανός: «Τα ποσά που σπαταλήθηκαν είναι τεράστια. Ούτε και σήμερα ξέρουμε τον λογαριασμό που πληρώνουν με το αίμα τους οι Έλληνες φορολογούμενοι για το κόστος όλων των έργων της Ολυμπιάδας».

«Έχουμε χρέος απέναντι στον ελληνικό λαό να δούμε γιατί κόστισαν τόσο όλα αυτά τα έργα. Ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο» καταγγέλλει, εξάλλου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κοντογιάννης, ενώ η βουλευτής του ίδιου κόμματος Φωτεινή Πιπιλή δηλώνει ότι φώναζε τότε κατά της διοργάνωσης των Ολυμπιακών: «Λυπάμαι που δικαιώθηκα».

Απαντήσεις τώρα ζητά τέλος και ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης «για τις τρύπες στον προϋπολογισμό, για τα έργα τα οποία υπερκοστολογήθηκαν και γιατί δεν μπόρεσαν ποτέ να αξιοποιηθούνε», ενώ ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μαγκούφης τονίζει ότι ο ελληνικός λαός «έχει δικαίωμα να μάθει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Οι καταγγελίες μιλούν για μεγαλομανείς δεξιώσεις κόστους 2 δισ. ευρώ με καλεσμένους ακόμη και άτομα που δεν είχαν καμία σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και για απευθείας αναθέσεις χωρίς διαγωνισμούς.

Όλα αυτά την στιγμή κατά την οποία -σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες- η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δεν έλεγξε ποτέ αναλυτικά το που ξοδεύτηκαν τα 2 δισ. 270 εκ. ευρώ από την οργανωτική επιτροπή «Αθήνα 2004»…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top