Τα «έψαλαν» στο Σημίτη στο Βερολίνο: Τι ήρθες να πεις; Για τη διαφθορά επί ημερών σου;

Διέκοψαν ομιλία του για την κρίση στην Ελλάδα και του τα «έχωσαν» κανονικά!

Τα «έψαλαν» στο Σημίτη στο Βερολίνο: Τι ήρθες να πεις; Για τη διαφθορά επί ημερών σου;

«Πέσιμο» από Έλληνες της Γερμανίας δέχθηκε ο Κώστας Σημίτης σε ομιλία του στο Βερολίνο για την κρίση στην Ελλάδα.

Ο πρώην πρωθυπουργός ήταν προσκεκλημένος μαζί με τον πράσινο Ευρωβουλευτή Ντανιέλ Κον Μπεντί για να μιλήσει από το ίδρυμα Heinrich-Boll, όταν κάποια στιγμή μια κοπέλα από την ομάδα «Real Democracy» του Βερολίνου, ανέβηκε στο βήμα και -διακόπτοντας τη συζήτηση- άρχισε να τα «χώνει» στον πρώην πρωθυπουργό, κάνοντας λόγο για υποκρισία και εμπαιγμό με το να μιλά ο Κώστας Σημίτης για το «προς τα πού πρέπει να πάει η Ελλάδα».

«Είναι ιδιαιτέρως προβληματικό να καλείτε εδώ τον Κώστα Σημίτη για να δείξετε προς τα πού πρέπει να πάει η Ελλάδα. Έχει μακρύ παρελθόν στην ελληνική πολιτική σκηνή και είναι συνυπεύθυνος για τη σημερινή κατάσταση» τόνισε η κοπέλα της «Real Democracy» με τα χειροκροτήματα και τα «μπράβο» να την διακόπτουν προσωρινά.

Η συνέχεια ήταν αρκούντως… καυστική για τον Κώστα Σημίτη και τον έκανε να αισθάνεται αρκετά άβολα αφού άρχισε η «παρέλαση» ονομάτων: Μαντέλης, Τσουκάτος, Άκης….

«Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρωθυπουργός», συνέχισε η ίδια κοπέλα, «η διαφθορά έφθασε σε πρωτοφανή επίπεδα. Ο στενότερός του συνεργάτης Θεόδωρος Τσουκάτος και ο υπουργός Τάσος Μαντέλης παραδέχθηκαν ότι πήραν χρήματα από τη Siemens. Η γερμανική δικαιοσύνη φωτογραφίζει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας (σ.σ.: Άκη Τσοχατζόπουλο) ως αποδέκτη μαύρου πολιτικού χρήματος από την Ferrostahl. O Σημίτης ταυτίστηκε με το όραμα της “ισχυρής Ελλάδας”. Γι’ αυτή την ισχυρή Ελλάδα θυσιάστηκε ο ελληνικός λαός. Ο ίδιος λαός καλείται να πληρώσει σήμερα για την κατάρρευση αυτού του οράματος. Ταυτίστηκε με την είσοδο της Ελλάδα στην ευρωζώνη, την ίδια ευρωζώνη την οποία αμφισβητεί τόσο έντονα σήμερα: την ευρωζώνη της κρίσης».

«Ο Κώστας Σημίτης πρέπει επιτέλους να αναλάβει την ευθύνη των πράξεών του και να αποσυρθεί από την πολιτική σκηνή» κατέληξε εν μέσω χειροκροτημάτων και επιφωνημάτων επιδοκιμασίας.

Σημίτης: Φταίει η ΝΔ και ο Γιώργος!

Ο κ. Σημίτης δεν θέλησε να σχολιάσει την παρέμβαση της ομάδα «Real Democracy».

Στην ομιλία του επ��ρριψε αποκλειστικά την ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας στη ΝΔ που τον διαδέχθηκε και καταλόγισε ανεπάρκεια σε όσους διαπραγματεύτηκαν τους όρους του Μνημονίου

Παράλληλα, τόνισε πως οι στόχοι του Μνημονίου θα μπορούσαν να έχουν επιτευχθεί, αν λαμβανόταν υπόψη εκ των προτέρων η συνεχής αλλαγή των ευρύτερων παγκόσμιων οικονομικών δεδομένων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top