Δεν βλέπει «κανένα λόγο» να αλλάξει το ελληνικό πρόγραμμα ο Ντράγκι

«Η κυβέρνηση θα πρέπει πλήρως να συμμορφωθεί με το πρόγραμμα»

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξει η αξιολόγηση των πραγμάτων την οποία κάναμε για την κατάσταση της Ελλάδας», τόνισε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μ.Ντράγκι, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την παραδοχή του ΔΝΤ για λανθασμένες προβλέψεις, που υπέβαλε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής.
«Η κυβέρνηση θα πρέπει πλήρως να συμμορφωθεί με το πρόγραμμα» υπογράμμισε ο Ντράγκι, προσθέτοντας -στην γραμμή Ρεν- ότι για τη βαθιά ύφεση ευθύνεται το μέγεθος του ελληνικού προβλήματος, αλλά και οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση του προγράμματος. Άλλωστε, τονίζει, με την επικαιροποίηση του προγράμματος τον Ιανουάριο, αυτό ανταποκρίνεται.
Ειδικότερα, ο κ. Χουντής ζήτησε την τοποθέτηση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μ.Ντράγκι για το θέμα των πολλαπλασιαστών, σε συζήτηση που έγινε την Δευτέρα στο πλαίσιο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top