ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ: Πέφτει ο «αστεροειδής» Παπανδρέου και σπάει...15 μύθους!

Νέο κείμενο-βόμβα έρχεται να προκαλέσει πολιτικό... ΣΕΙΣΜΟ!!!

«Δεκαπέντε μύθους σπάει» ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μέσω ενός κειμένου των συνεργατών του, απαντώντας σε όλες τις κατηγορίες των αντιπάλων του!

Ο πρώην πρωθυπουργός με το κείμενο που τιτλοφορείται «Σπάμε 15 μύθους» προσπαθεί να κλείσει τα στόματα όλων όσων τον κατηγορούν πως ήξερε τα πάντα για την κρίση και το έλλειμμα πριν ακόμη αναλάβει την πρωθυπουργία! Επίσης ο κος Παπανδρέου απαντά στους ισχυρισμούς κάποιων πως ο ίδιος φούσκωσε σκόπιμα το έλλειμμα το 2009, πως δεν διαπραγματεύτηκε το Μνημόνιο και πως δε δανείστηκε από όπου μας έδιναν.

Ο κος Παπανδρέου απαντά επίσης σε όσους τον κατέκριναν για το ΔΝΤ, λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν μπήκε στο Μνημόνιο επειδή συγκεκριμένες επίσημες δηλώσεις εκτόξευσαν τα spreads των ελληνικών ομολόγων, «αλλά λόγω της οικονομικής πραγματικότητας που άφησε πίσω της η κυβέρνηση Καραμανλή».

Το κείμενο των συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου επαναφέρει με οξύτητα την αντιπαράθεση του πρώην πρωθυπουργού με τον προκάτοχό του Κώστα Καραμανλή, ενώ αφήνει αιχμές και για τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε ως αντιπολίτευση ο Αντώνης Σαμαράς.

Για το έλλειμμα ….

«Το ΠΑΣΟΚ γνώριζε ότι το 6% έλλειμμα για το οποίο δεσμευόταν η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα, ότι το έλλειμμα πήγαινε για διψήφιο-δεν γνωρίζαμε ότι το έλλειμμα είχε ήδη φτάσει στο οχτάμηνο στο 10%, ότι η ΕΕ προειδοποιούσε από τον Ιούλιο για έλλειμμα μεγαλύτερο του 10%. Η κυβέρνηση Καραμανλή γνώριζε, αλλά απέκρυπτε» αναφέρεται μεταξύ άλλων, ενώ στην κατηγορία ότι φούσκωσε το έλλειμμα του 2009 τονίζεται: «Ακόμη και η ΝΔ που υποστήριζε μέχρι πρότινος ότι το έλλειμμα του 2009 «διογκώθηκε» τεχνητά, πλέον αποδέχεται και υπογράφει ότι όντως το έλλειμμα του 2009 ξεπέρασε το 15%».

Για τη διαπραγμάτευση...
«Το ΠΑΣΟΚ διαπραγματεύτηκε χωρίς προηγούμενο, μέσα στις χειρότερες δυνατές συνθήκες που είχαν διαμορφώσει οι συνθήκες της προηγούμενης κυβέρνησης για να υπάρξει συμφωνία χωρίς χρεοκοπία» επισημαίνουν και προσθέτουν «δεν υπήρχε κανένα χρονικό περιθώριο ούτε για εκλογές, ούτε για δημοψήφισμα το Μάιο του 2010. Πολύ απλά δε θα προλαβαίναμε να στήσουμε τον Μηχανισμό πριν χρεοκοπήσουμε».

Για το λάθος του πολλαπλασιαστή..

«Κανείς δε θα χρηματοδοτούσε την Ελλάδα αν ήξερε εξαρχής ότι θα αποτύχει. Είναι αυταπόδεικτα αστείος κάθε αντίθετος ισχυρισμός» αναφέρεται.

Για τα μέτρα και τα Μνημόνια….

«Στην Ελλάδα σήμερα γίνεται πράξη αυτό που αρνήθηκε η αντιπολίτευση δημαγωγώντας επί δύο χρόνια από το 2010: διακομματική συναίνεση στο αυτονόητο. Είμαστε η μοναδική χώρα που εντάχθηκε στο Μηχανισμό Στήριξης στην οποία δεν συνέβη αυτό εξαρχής. Σε όλες τις άλλες, υπήρξε έστω ένα minimum επίπεδο διακομματικής συνεννόησης. Αυτό κόστισε στη χώρα. Κόστισε σε πολύτιμο χρόνο, σε διαπραγματευτική δύναμη, σε μεταρρυθμιστική ορμή ακόμη και για αυτονόητες αλλαγές, κόστισε σε χρήμα: στην κρισιμότερη φάση του Προγράμματος, η χώρα έχασε 1 τουλάχιστον χρόνο, έκανε 2 πρόωρες εκλογές, άλλαξε 3 πρωθυπουργούς, για να ψηφιστεί τελικά από τη Βουλή στα τέλη του 2012 βαρύτερο «πακέτο» μέτρων από αυτό που θα ψηφιζόταν αν δεν είχε χαθεί όλος αυτός ο χρόνος.

Με στοιχειωδώς νουνεχή αντιπολίτευση από το 2010, όταν η χώρα βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, η χώρα θα βρισκόταν σήμερα ήδη σε πολύ καλύτερη μοίρα-και θα είχε γλυτώσει πολλά. Και χωρίς το πελατειακό «πάρτι» εις βάρος της χώρας μέχρι το 2009, δεν θα χρειαζόταν καμία συνταγή σωτηρίας ξένων, κανένα «πολλαπλασιαστή», κανένα Μνημόνιο το 2010».

Για τον «ηγέτη» Γιώργο Παπανδρέου

«Κανένας Ευρωπαίος ηγέτης δεν είχε καταλάβει καλύτερα και τις ρίζες του ελληνικού πρ��βλήματος και τον αποτελεσματικότερο τρόπο αντιμετώπισης του από τον Γ.Παπανδρέου. Έδωσε προοδευτικές μάχες και οι εξελίξεις τον δικαιώνουν» καταλήγει το κείμενο.

15mithoi.pdf15mithoi.pdf

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top