Τι καταγράφηκε στο Κυβερνητικό Συμβούλιο για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση υπό τον Σαμαρά

Μειώνονται και συνενώνονται μονάδες του Δημοσίου

Οι βασικοί άξονες της Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιβεβαιώθηκαν στο σημερινό Κυβερνητικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και με τη συμμετοχή του Υπουργού Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα, του Υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνη Μανιτάκη, του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη, του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ιωάννη Βρούτση, του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιου Τσαυτάρη, του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Αντώνη Ρουπακιώτη, του Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρου Καράογλου, του Υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη και του Υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μανούσου Βολουδάκη.

Στο Συμβούλιο καταγράφηκαν οι εξελίξεις και επιβεβαιώθηκε η θετική πορεία των αρμόδιων Υπουργείων προς τον κεντρικό στόχο: Το σχεδιασμό ενός αποδοτικού δημόσιου τομέα που θα ακολουθεί τους βασικούς άξονες της Μεταρρύθμισης.

Στη συνεδρίαση εξετάστηκαν και οριστικοποιήθηκαν οι προτάσεις αναδιοργάνωσης και οι μεταρρυθμιστικές δράσεις των Υπουργείων: Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και Μακεδονίας Θράκης, από τις οποίες θα προκύψουν σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία των υπουργείων με απτές βελτιώσεις στην αποτελεσματικότητά τους και στην ανταπόκρισή τους στις ανάγκες του πολίτη.

Σε όλα τα Υπουργεία, η οργανωτική δομή απλοποιείται. Οργανικές μονάδες συνενώνονται με στόχο την ενδυνάμωσή τους, μέσω του ανασχ��διασμού του επιχειρησιακού τους αντικειμένου και με τη δημιουργία συνεργειών.

Συγκεκριμένα, στο Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας υπάρχει μείωση οργανικών μ��νάδων κατά 37%, ενώ ενισχύεται το Σ.ΕΠ.Ε για αποτελεσματικότερο έλεγχο της αγοράς. Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπάρχει μείωση των οργανικών μονάδων κεντρικής υπηρεσίας και περιφερειακών υπηρεσιών κατά 58%.

Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπάρχει μείωση οργανικών μονάδων κατά 26% και στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης μείωση οργανικών μονάδων κατά 53%. Οι μονάδες που εξυπηρετούν με τον πολίτη αναδιαρθρώνονται, ώστε το αντικείμενο και η αποστολή τους να είναι σαφή τόσο στα στελέχη για τις υπηρεσίες που πρέπει να παρέχουν, όσο και στους πολίτες, οι οποίοι θα γνωρίζουν ευκολότερα πού πρέπει να απευθύνονται για να εξυπηρετούνται χωρίς να ταλαιπωρούνται.

Οι κτιριακές υποδομές αξιολογούνται και αξιοποιούνται με γνώμονα την καλύτερη κάλυψη των αναγκών των στελεχών της διοίκησης και τη μείωση του δημοσιονομικού κόστους, ενώ σε όλα τα παραπάνω Υπουργεία, λειτουργίες όπως ο Οικονομικός Προγραμματισμός και Έλεγχος, η Διαχείριση του Ανθρώπινου Δυναμικού και η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση ενδυναμώνονται και γίνονται πιο ευέλικτες ώστε να υποστηρίζουν οριζόντια και αποτελεσματικότερα τις επιχειρησιακές δράσεις των Υπουργείων και να αρθούν οι επικαλύψεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top