ΔΝΤ: Μην ονειρεύεστε στην Ελλάδα χαλάρωση του προγράμματος!

Ράις: «Λανθασμένες οι εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν για το “λάθος”»

ΔΝΤ: Μην ονειρεύεστε στην Ελλάδα χαλάρωση του προγράμματος!

Ξεχάστε την χαλάρωση του προγράμματος!

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει το ΔΝΤ στην Ελλάδα για το θέμα που έχει ανακύψει με «λάθος» του Ταμείου στους πολλαπλασιαστές.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, απαντώντας σε ερώτηση για το αίτημα του Γιάννη Στουρνάρα περί κοινής θέσης της τρόικας για το «λάθος», τόνισε ότι έχουν δημιουργηθεί «λανθασμένες εντυπώσεις»: «Πρόκειται για ριζική παρερμηνεία των ιστορικών δεδομένων και της έρευνας του ΔΝΤ σε ό,τι αφορά τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές, συνδέοντας κάποιος τα μακροοικονομικά και δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας με το σχεδιασμό του προγράμματος».

Ο ίδιος, μάλιστα, συμπλήρωσε ότι το πρόγραμμα έχει ήδη τροποποιηθεί λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα: «Το πρόγραμμα έχει ήδη τροποποιηθεί, με μεγαλύτερο χρόνο για τη δημοσιονομική προσαρμογή και για τη μείωση του χρέους».

«Η Ελλάδα ζήτησε και έλαβε την ελάφρυνση του χρέους. Γι' αυτό, καθήκον τώρα είναι η εφαρμογή του προγράμματος που έχει συμφωνηθεί» πρόσθεσε ο Ράις, ο οποίος πάντως απέφυγε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Όλι Ρεν γύρω από τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ με θέμα τους πολλαπλασιαστές.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, τέλος, αναφέρθηκε και στο μείζον πρόβλημα της ανεργίας στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι «το κλειδί είναι η εφαρμογή του προγράμματος», ενώ ό��ον αφορά το φορολογικό επεσήμανε ότι το Ταμείο αναμένει περισσότερη αποτελεσματικότητα στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top