Κόντρα του Βενιζέλου με τη Χρυσή Αυγή

Για την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη ρατσιστική βία

Μεγάλη κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Χρυσή Αυγή ύστερα από την σημερινή συνέντευξη τύπου του Ευάγγελου Βενιζέλου στην οποία ανέφερε ότι θα καταθέσει ��χέδιο νόμου για την αντιμετώπιση φαινομένων ρατσιστικής βίας.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι καμία μορφή οικονομικής κρίσης δεν δικαιολογεί τη βία και τον φασισμό και κάλεσε τα κόμματα της Βουλής να μην συνυπάρχουν σε τίποτα με τη Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου προβλέπεται αυξημένη ποινική ευθύνη σε περίπτωση τέλεσης αξιόποινων πράξεων από βουλευτές και ευρωβουλευτές.

Σχολιάζοντας επίσης ο κ. Βενιζέλος την απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ελένη Ζαρούλια, ανέφερε ότι το Συμβούλιο απηύθυνε ένα παιδαγωγικού χαρακτήρα μήνυμα προς τη Βουλή των Ελλήνων.

Η Χρυσή Αυγή απάντησε με ανακοίνωσή της στην οποία επισημαίνει ότι είναι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα, αναγνωρισμένο από τον Άρειο Πάγο, που απολαμβάνει της εμπιστοσύνης ενός και πλέον εκατομμυρίου Ελλήνων και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο χαρακτήρισε «κόμμα της διαφθοράς, της μίζας, της διαπλοκής και του μνημονίου, καταδικασμένο από τον ελληνικό λαό στο περιθώριο της δημόσιας ζωής».
Κάλεσε ακόμη τον κ. Βενιζέλο στην περίπτωση που επιθυμεί να θέσει εκτός νόμου την Χρυσή Αυγή να... βιαστεί «γιατί σύντομα θα βρίσκονται στο 0% και δεν θα έχουν ούτε κόμμα, ούτε γραφεία, ούτε βουλευτές για να μας διασκεδάζουν με ανάλογες γραφικές συνεντεύξεις Τύπου».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «ορισμένοι εξ αυτών μάλιστα δεν θα έχουν ούτε την προσωπική τους ελευθε��ία, έχοντας ήδη εμπλακεί σε τεράστια σκάνδαλα διαφθοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος καταλήγει η ανακοίνωση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top