Απηύδησε και… ζητά δημόσιες συνεδριάσεις στην Προανακριτική ο Μαρκογιαννάκης !

«Πλήττεται το κύρος της Βουλής όπως εξελίσσεται η διαδικασία»

Απηύδησε και… ζητά δημόσιες συνεδριάσεις στην Προανακριτική ο Μαρκογιαννάκης !

Είδε και… απόειδε με αυτά που συμβαίνουν στην Προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης και ζητά να γίνουν δημόσιες οι συνεδριάσεις!

Ο Πρόεδρος της Προανακριτικής με επιστολή του στον Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη ζητά να εισηγηθεί η Διάσκεψη των προέδρων αλλαγή του κανονισμού της Βουλής ώστε να «ανοίξουν» οι συνεδριάσεις της Επιτροπής.

Ο ίδιος, υπογραμμίζει ότι οι εργασίες της Προανακριτικής δεν προχωρούν με τους ρυθμούς που θα έπρεπε λόγω των καθημερινών εντάσεων και κάνει λόγο για πλήγμα στο κύρος της Βουλής: «Δεν επιθυμώ να κατονομάσω τους υπαιτίους αυτής της κατάστασης, απλά θέλω να επισημάνω ότι δεν πιστεύω πως μπορεί να αλλάξει η εικόνα, εξαιτίας, κυρίως, της εκ χαρακτήρος ιδιαιτερότητας στην συμπεριφορά κάποιων, οι οποίοι είναι προφανές ότι το μόνο που επιδιώκουν είναι η παρέλκυση».

Ο κ. Μαρκογιαννάκης εκτιμά πως μια τέτοια λύση μπορεί να προσκρούει στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ο οποίος επιβάλλει τη μυστικότητα της προδικασίας και του οποίου οι δι��τάξεις εφαρμόζονται αναλόγως εν προκειμένω, «αυτό όμως δεν αποκλείει την δια νεοτέρου νόμου διαφορετική ρύθμιση, η οποία μάλιστα και είναι απόλυτα δημοκρατική».

«Άλλωστε και σήμερα, η μυστικότητα των εργασιών της Προκαταρκτικής Επιτροπής παραβιάζεται συστηματικά, στις περισσότερες περιπτώσεις δε, η πληροφόρηση μεταβάλλεται σε παραπληροφόρηση» καταλήγει ο ίδιος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top