Επίθεση Γ. Παπανδρέου στους οικονομικούς εισαγγελείς: μόνο το ΠΑΣΟΚ τους φταίει

Σχετικά με την άσκηση δίωξης για το «φούσκωμα» του ελλείμματος το 2009

Επίθεση Γ. Παπανδρέου στους οικονομικούς εισαγγελείς: μόνο το ΠΑΣΟΚ τους φταίει
Κριτική στους οικονομικούς εισαγγελείς ασκεί ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του, σχετικά με τις κακουργηματικές ποινικές διώξεις κατά στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ, για το «φoύσκωμα» του ελλείμματος στο 15, 6%, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι Βουλή και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχαν αποδεχθεί τα στατιστικά στοιχεία του 2009.

«Σήμερα, οι οικονομικοί εισαγγελείς, άσκησαν δίωξη εναντίον της ηγεσίας της ΕΛΣΤΑΤ, που κατέβαλε προσπάθειες προκειμένου να συμμορφωθεί με τους κανόνες και να αποκαταστήσει τη διαφά��εια και την αξιοπιστία σε έναν τομέα καθοριστικό για την χώρα και τους Έλληνες» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ο κ. Παπανδρέου διατυπώνει αιχμές, μέσω της ίδιας ανακοίνωσης, σχετικά με την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία ασκούσε την εξουσία πριν αναλάβει πρωθυπουργός.
«Σήμερα, λοιπόν, αυτή η προσπάθεια μετατρέπεται σε μια ποινική διαδικασία, ενώ όσοι δημιούργησαν το πρόβλημα και οδήγησαν τη χώρα στο δημοσιονομικό γκρεμό με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους μέχρι τον Οκτώβριο του 2009, παραμένουν στο απυρόβλητο. Φαίνεται ότι, οι οικονομικοί εισαγγελείς "βλέπουν" πρόβλημα, μόνο όταν κάποια υπόθεση μπορεί να συνδεθεί με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη προσπάθεια για τη διάσωση της χώρας » υποστηρίζει.


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top