Νίκος Δένδιας: «Δεν επιτέθηκα στην ελληνική Δικαιοσύνη»

«Απάντησα έτσι, γιατί είχα ισχυρότατους λόγους να το πράξω»

Το λόγο που αποφ��σισε να δώσει μια σκληρή απάντηση στους δικαστές, εξήγησε ο Νίκος Δένδιας, ξεκαθαρίζοντας πως η κριτική που άσκησε, δεν συνιστά επίθεση στη Δικαιοσύνη:

«Αυτό δεν συνιστά επίθεση στη Δικαιοσύνη. Έχω υπάρξει Υπουργός Δικαιοσύνης και λειτουργός της Θέμιδος. Αγαπώ και σέβομαι τον Έλληνα δικαστή. Για να φτάσω λοιπόν να απαντήσω έτσι, έχω βασιμότατους λόγους να το πράξω. Βεβαίως δεν αναφέρομαι στο σύνολο των δικαστικών λειτουργών, βεβαίως δεν αναφέρομαι καν στην πλειοψηφία τους, ούτε σε μια σημαντική μειοψηφία».

Στη συνέχεια, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία τον κατηγορεί για παρέμ��αση, επειδή άσκησε κριτική σε συνέντευξή του στην πρόσφατη μη άσκηση δίωξης σε συλληφθέντα για εμπλοκή σε υπόθεση τρομοκρατίας, είπε:

«Δεν θα αντιδικήσω με τις Ενώσεις των δικαστικών λειτουργών. Δεν είναι αυτός ο ρόλος μου. Αλλά η αντίληψη ότι οποιαδήποτε δικαστική απόφανση αποτελεί θέσφατο και απαγορεύεται σε οποιονδήποτε δημόσιο λειτουργό και ειδικότερα σε έναν Υπουργό να εκφράζει άποψη για μια συγκεκριμένη δικαστική απόφανση, αυτό είναι μια λογική πέραν του πολιτεύματος».

Τέλος, τόνισε για ακόμα μια φορά, πως:

«Είχα ισχυρούς λόγους να το πράξω, αλλιώς δεν θα το έπραττα. Δεν συνηθίζω να εκφράζομαι για την ελληνική δικαιοσύνη άλλωστε, αν δεν υπάρχει ισχυρός λόγος να το κάνω. Ωστόσο, δεν δ��εκδικώ το αλάθητο. Είμαι άνθρωπος!»

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ VIDEO ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ…


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top