Γ.Βρούτσης: Από το 2014 η ενοποίηση εισφορών και σ��ντάξεων

«οι αλλαγές των δυόμισι τελευταίων ετών στα εργασιακά έχουν κλείσει όλα τα θέματα που έθεσαν οι δανειστές μας»

​Την οικονομική και διοικητική ενοποίηση όλων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, με ενιαίο τρόπο υπολογισμού εισφορών και συντάξεων, από τον επόμενο χρόνο προαναγγέλλει ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης σε συνέντευξή του στην Ημερησία του Σαββάτου.

Η ενοποίηση «είναι από μία από τις πιο σημαντικές παρεμβάσεις που ετοιμάζουμε για το ασφαλιστικό σύστημα το 2014» ανέφερε ο υπουργός. Υποστήριξε πως η «συνύπαρξη πολυπληθών κλάδων υπό την ομπρελα των βασικών ταμείων ασφάλισης με την παράλληλη διατήρηση της διοικητικής, ηλεκτρονικής λογιστικής και οικονομικής αυτοτέλειάς τους συνεπάγεται αυξημένο κόστος για τους ασφαλισμένους, τις υπηρεσίες και το κράτος».

Όσον αφορά τις ανατ��οπές στο τοπίο των εργασιακών σχέσεων, ο υπουργός εκτίμησε ότι «οι αλλαγές των δυόμισι τελευταίων ετών στα εργασιακά έχουν κλείσει όλα τα θέματα που έθεσαν οι δανειστές μας» από την υπαγωγή στο Μνημόνιο.

Ανέφερε δε πως με την εφαρμογή και την ωρίμανση των αλλαγών που ήδη λήφθηκαν θα καλυφθεί η σκοπούμενη μείωση του χάσματος στην ελληνική ανταγωνιστικότητα.

Όσον αφορά τα επιδόματα ανεργίας, ο Γ.Βρούτσης προανήγγειλε ότι την ενεργοποίηση μέχρι το τέλος του Μαρτίου της διάταξης για ειδικό βοήθημα για τους άνεργους ελεύθερους επαγγελματίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top