Διαρκή θεσμικό διάλογο αποφάσισαν Μανιτάκης και ΑΔΕΔΥ

Συμφώνησαν ότι πρέπει να αποκατασταθεί το κύρος των δημοσίων υπαλλήλων

Σε συνάντηση εργασίας που είχε σήμερα ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρ��νικής Διακυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης με το Προεδρείο της ΑΔΕΔΥ συμφωνήθηκε να εγκαινιαστεί ένας διαρκής θεσμικός διάλογος ανάμεσα στο Υπουργείο και την ΑΔΕΔΥ.

Όπως δήλωσε ο κ. Μανιτάκης, «η Διοικητική Μεταρρύθμιση δεν μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς τη συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων. Πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια, τόσο από τη μεριά των δημοσίων υπαλλήλων όσο και του Υπουργείου, ώστε να αποκατασταθεί το κύρος του δημοσιοϋπαλληλικού λειτουργήματος και να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών», θέση στην οποία συμφώνησε και το Προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των δημοσίων υπαλλήλων για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των δομών της διοίκησης και για τη σχεδιαζόμενη αξιολόγηση ικανοτήτων του προσωπικού, και για αυτό το λόγο ζήτησε τη συνδρομή της ΑΔΕΔΥ και των επιστημονικών της φορέων στον διάλογο για τη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης.

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου, που παραβρέθηκαν στη συνάντηση, ανακοίνωσαν ότι σε διαθεσιμότητα είναι ήδη 2.000 εργαζόμενοι και πως οι υπηρεσίες του Δημοσίου ζητούν για την κάλυψη των άμεσων αναγκών τους πάνω από 10.000 εργαζόμενους, πριν ακόμα έρθει η δεύτερη παρέμβαση για τη διαθεσιμότητα των 25.000 υπαλλήλων.

​​​
Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top